Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 08/08/16

Edible Cinema - Se film med alle sanser

Tidspunkt

Cinemateket

Gothersgade 55
1123 København K

Åbningstider

Tir-fre: 09.30-22.00, lør-søn: 12.00-22.00
Mandag lukket

Kontakt

33 74 34 12
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  

Edible Cinema - Se film med alle sanser

Brugeromtale
Oprettet af: Lotte Formenti / Cinemateket 8. aug 2016

Cinemateket præsenterer den unikke totaloplevelse 'Edible Cinema'– et filmisk-gastronomisk sansebombardement lavet i samarbejde med det succesfulde, londonbaserede smagskoncept af samme navn.

Forestil dig en filmscene, der udspiller sig i en spansk granskov. To personer bevæger sig henover et tykt lag af grannåle, der knasende giver efter for deres fødder. Og forestil dig, at du samtidig åbner en mystisk æske og finder en håndfuld lækre, knasende, gran- og egerøgede popcorn, som du indtager. Følelsen er næsten, som hvis du var der selv…

I dagene den 6.-8. september inviterer Cinemateket til en unik sanseoplevelse, når vi viser Guillermo del Toros dystre eventyr ‘Pans labyrint’ i samarbejde med det succesfulde smagskoncept Edible Cinema, som Time Out har kaldt “det ultimative ægteskab mellem mad og film” og for nyligt placeret som nr. 1 på listen over “Movie Experiences to Try Before You Die”.

Edible Cinema er et kreativt initiativ – af Vogue beskrevet som “gastronomisk teater” – som er startet af den kendte og berygtede eventmager, Polly Betton. Menuen er udviklet til visningen af ‘Pans labyrint’ af de eksperimenterende kokke Blanch & Shock og Bombay Sapphires top-bartender/’mixologist’ Renaud de Bosredon.

Konceptet er enkelt: Efter en lækker velkomstdrink, modtager du en bakke med nummererede æsker, der indeholder en tasting menu i canapé-størrelse og nøje afstemte Bombay Sapphire-minicocktails, der svarer til scener i filmen. I løbet af filmen gives tegn, der angiver, hvad der skal åbnes og nydes, hvornår.

Edible Cinemas menu er i mindre grad en bogstavelig fortolkning af mad, der indgår direkte i filmen – det er snarere en sanselig gengivelse af stemning, dialoger og miljøer, der løfter filmoplevelsen på både uventede og spændende måder.

Billetterne koster 300 kr. og frigives fredag den 12. august kl. 09:00 online og via Cinematekets billetsalg. Billetter refunderes ikke. Det er muligt at købe en ikke-alkoholisk menu – dette oplyses ifm. køb af billet ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort