Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 15/10/07

Dykkerne

Åke Sandgrens Dykkerne er en dansk spændingsfilm om mystiske hemmeligheder i en gammel ubåd. Medvirkende er bl.a. Otto Brandenburg, Jytte Abildstrøm og Ditte Gråbøl.
Åke Sandgrens Dykkerne er en dansk spændingsfilm om mystiske hemmeligheder i en gammel ubåd.

Christian på 17 og Ask på 14 år er et par brødre, som skal tilbringe sommerferien hos deres bedstefar på den solbeskinnede Sejerø. Deres store hobby er at dykke, og mens de gør det, opdager de en dag vraget af en tysk undervandsbåd fra Anden Verdenskrig.

Snart viser det sig, at også et hold professionelle - og ikke så lidt skumle - dykkere leder efter undervandsbåden, og dermed må man tro, at den rummer en nazistisk krigsskat. Men sandheden om ubådens indhold viser sig at være både overraskende og uhyggelig.

Instruktøren Åke Sandgren er kendt for den danske film Miraklet I Valby og den svenske Slangebøssen.

Ask spilles af debutanten Ralf Hollander og Christian af den allerede erfarne Robert Hansen, kendt fra bl.a. Vildbassen, Krummerne 3 og Kærlighed Ved Første Hik. Bedstefar spilles af Otto Brandenburg og en mærkelig kvinde med parapsykologiske evner af Jytte Abildstrøm, og i mindre roller medvirker meget benyttede navne som Bjarne Henriksen, Jesper Asholt, Ditte Gråbøl og nordmanden Bjørn Floberg.

Ebbe Iversen, Berlingske Metro

Læs Alt om Film i København.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register