Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 15/10/07

Dragør Bio

Danmarks næstældste biograf ligger i pittoreske Dragør, hvor den kunne holde 100 års jubilæum i oktober 2008.
Med en historie, der går helt tilbage til 1908, er Dragør Bio en klassisk landsbybiograf, der har overlevet på trods af konkurencen fra centrum af byen. Folk i Dragør har nemlig forstået at sætte pris på og ikke mindst bruge deres lokale biograf.

Dragør Bio er en rigtig familiebiograf med et alsidigt repertoiret. Desuden byder biografen på digitalt lydystyr, og i forbindelse med biografen finder man en hyggelig café.

Dragør Bio er altså en rigtig lokalbiograf, der også tager sig den frihed at holde lukket om lørdagen. Salen er med sine 143 komfortable pladser ikke den største, men den har sjæl. Faktisk var biografsalen oprindelig kostald. I 1928 havde Dragør nemlig kun ganske få bygninger, der var store nok til at rumme en biograf, og valget faldt så på stalden ved Jan Timanns Plads.

Film har i øvrigt altid været et hit i Dragør. Ifølge rygterne blev der, før biografen blev bygget, vist film nede på havnen under åben himmel.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.