Føj til favoritter Del Send
Film | 04/02/13

Dem kan du se med ungerne i vinterferien

 

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • "Frankenweenie" Foto: REUTERS/Disney Enterprises/Handout"Frankenweenie" Foto: REUTERS/Disney Enterprises/Handout
Vinterferien er en oplagt mulighed til at tage børnene i hånden og søge ly for kulde og gråvejr i københavns varme biografer.

...

Cinemateket har i anledning af vinterferien sat nogle af den amerikanske instruktør Tim Burtons markante film på programmet.

Burton, der sværger til den såkaldte stop-motion teknik, er netop nu aktuel med animationsfilmen »Frankenweenie,« om en dreng, der vækker sin døde hund til live igen. Filmen er udsendt af Disney studierne, som ironisk nok fyrede Burton som animator tilbage i 1984, fordi de mente hans stil var for dyster.

Burtons dystre stil har dog vist sig ikke at skræmme børn væk og siden har hans personlige filmiske udtryk både i animationsfilm og spillefilm, gået sin sejrsgang over hele verden og blandt alle aldersklasser. »Frankenweenie« har netop haft dansk premiere og spiller stadig i de fleste biografer.

I Cinemateket kan man derimod se tilbage på Burtons karriere med en serie bestående af: gyserkomedien »Beetlejuice,« den rørende »Edward Saksehånd,« stop-motion musicalen »Jimmy og Den Store Fersken,« animationsromancen »Corpse Bride«, stop-motion eventyret »Coraline,« Burtons filmversion af »Alice i Eventyrland« samt den fine animerede fremtidsfilm »9« om ni kludedukker i en fremtid, hvor maskiner har taget over.

Alle film vises med danske undertekster, og hver film vises én gang i uge syv samt én gang i uge otte.

Hvis man bevæger sig uden for Cinemateket, så er der, foruden »Frankenweenie,« et par film, som er oplagte til en biograftur med de mindre børn. »Min Søsters Børn i Afrika« er seneste film i rækken af Min Søsters Børn-serien, »Otto Er Et Næsehorn« er tredje og foreløbigt sidste film i en animeret trilogi, der bygger på Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebøger.

Og i animationsfilmen, »Vilde Rolf« dykker vi ned i et computerspil, hvor en figur er træt af altid at spille den samme rolle. Han flygter over i et andet og mere actionpræget spil, men havner ved en fejl i et go-cart spil for piger. 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester