Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 19/12/12

De gode mod de onde

  • Foto: PR Foto: PR
Film.»Zambezia« er en ganske sød og meget farvestrålende fortælling om at finde sit sande jeg. Men det er ikke verdens mest originale historie.

...

»Zambezia« ikke alene foregår i Afrika, den er også lavet i Afrika, nærmere betegnet Sydafrika, og det er altid interessant i sig selv, når andre lande tager kampen op mod Hollywoods dominans på animationsområdet.

Filmen er dog lavet på et relativt lille budget, og det skinner desværre igennem i animationen. Den fremstår underligt flad trods imponerende flyveture over kløfter og vandfald i det smukke afrikanske landskab. Tænk at man ligefrem skulle tage sig selv i at savne 3D!

Historien er en klassisk dannelsesrejse. Falken Kai bor helt alene med sin far i et øde hjørne af Afrika. Kais mor er død under omstændigheder, som de ikke snakker om, og Kai har aldrig været mere end få hundrede meter fra reden.

Men en dag nødlander en stork på vej mod det forjættede land Zambezia, fuglebyen, hvor alle flyvende væsener er lige, og hvor de tapre tordenfugle sørger for orden og sikkerhed.

Kai beslutter sig for at forlade sin far og drage mod Zambezia, der viser sig at have stærkt brug for hjælp mod den grumme leguan Budzo. -Det er den klassiske historie om de gode mod de onde og om at lære, at ene nok gør stærk, men sammen er vi altid stærkere.

Små ben, men store hjerter
Historien fungerer fint i den mere alvorlige del, ikke mindst i kampen mod Budzo, der er en formidabel skurk: Kæmpestor, ædende ond og en effektiv kontrast til de små fugle med de skrøbelige ben, men store hjerter.

Desværre virker det som om, at filmens debuterende instruktør, Wayne Thornley, er klar over, at det ikke er verdens mest originale historie, han er ude i – den er mildest talt set før, også i bedre inkarnationer.

Derfor har han pakket filmen med den ene skøre og skæve karakter efter den anden, der udfører en række visuelle gags, der for størstedelens vedkommende falder fladt på halefjerene.

Det myldrer med animerede børnefilm i biograferne for tiden, og hvis der skal være plads til dem alle, kræver det, at de ikke alene har noget på hjerte. De skal også indimellem tilføje noget nyt og ikke bare tilbyde mere af det samme i ny fjerdragt. Som »Zambezia«.

Hvad: »Zambezia«
Hvem: Instruktør Wayne Thornley. Danske stemmer: Nis Bang Mikkelsen, Henrik Kofoed m.fl.
Hvor: Biografer over hele landet
Hvornår: Premiere 20. december

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer