Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 03/11/14

Dagmar Teatret

  • Dagmar Bio i København. Foto: Brian BergmannDagmar Bio i København. Foto: Brian Bergmann
  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
  12  
Dagmar har i alt fem sale, og repertoiret henvender sig typisk til det modne, voksne publikum. Dagmar har f.eks. en lang tradition for altid at sætte den nyeste Woody Allen film op. Man sidder godt i den store sal, der har god benplads.

Dagmar Teatret er en klassisk voksenbiograf, og en af de få biografer i city, der virkelig har prøvet lidt af hvert gennem sine mange år som biograf.

Historie
Dagmar Teatret blev åbnet som rigtigt teater helt tilbage i 1883. Men i 1939 blev Dagmar-komplekset bygget helt om, og Dagmar Teatret blev til biograf. Den fornøjelse varede dog kort, for da tyskerne året efter besatte Danmark, besatte de også helt bogstaveligt Dagmar. Gestapo havde en overgang hovedkvarter på hjørnet ud til Rådhuspladsen, og Dagmar blev til tysk soldaterbiograf.

I 1945 rykkede tyskerne ud og englænderne ind, og også englænderne valgte Dagmar-bygningen som hovedkvarter. Som tak for husly istandsatte man det mildt sagt ramponerede teater, der igen kom til at fremstå som en af byens førende biografer.

I 1952 begyndte en ny æra i Dagmar. Biografen fik karakter af kunstbiograf, da filminstruktøren Carl Th. Dreyer satte sig i direktørstolen. Her blev han siddende indtil 1968, hvor en anden filminstruktør Henning Carlsen overtog den daglige ledelse.

I slutningen af 1970'erne begyndte biografkrisen at kradse. I 1981 overtog Bent Fabricius-Bjerres Metronome-selskab driften af Dagmar, men nu er det Nordisk Film, der driver biografen ved Rådhuspladsen.

Dagmar har altså prøvet lidt af hvert som biograf, men har heldigvis klaret skærene. Det samme har den store sal, der stort set ikke er blevet ændret siden renoveringen i 1945.

Dagmar har i dag i alt fem sale, og repertoiret henvender sig typisk til det modne voksne publikum.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.