Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 14/02/18

Copenhagen Jewish Filmfestival

Tidspunkt

Cinemateket

Gothersgade 55
1123 København K

Åbningstider

Tir-fre: 09.30-22.00, lør-søn: 12.00-22.00
Mandag lukket

Kontakt

33 74 34 12
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Copenhagen Jewish Filmfestival 2018

Brugeromtale
Oprettet af: anne boukris 14. feb 2018

Copenhagen Jewish Filmfestival
15.-25. februar 2018
film fra hele verden
jødisk kultur, filosofi, religion, tanker og handling
lidt for enhver smag
på gensyn

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

Copenhagen Jewish Filmfestival 2018

Stor jødisk filmfestival i København
Fra den 15. og 25. februar slår Cinemateket dørene op til Copenhagen Jewish Film Festival 2018. Festivalen byder på ti dage med film, oplæg og debatter i 70-året for oprettelsen af staten Israel. Festivalen åbnes med stor debat om forandringer i jødisk kultur og liv, og lukkes med premieren på Carl Th Dreyers ellers oversete stumfilm med jødisk tema fra 1922 med klezmer-akkompagnement.
Det er i år 70 år siden, at verdenssamfundet som en konsekvens af Holocaust og tusind års forfølgelse af jøder vedtog oprettelsen af Israel. Siden 1948 har verden med forvirrede og frustrerede øjne betragtet udviklingen. I den forbindelse viser festivalen Yariv Mozers dokumentar ‘Ben Gurion: Epilogue’ - en unik dokumentation af Israels første premierminister David Ben-Gurion, samt dagene op til - og tiden efter - den israelske uafhængighedskrig. Også filmen ‘1948’ med en efterfølgende debat lægger op til en undersøgelse af, hvad der skete ved oprettelsen af staten Israel med de israelske palæstinensere, og hvorvidt man kan sammenligne israelske jøders og palæstineres oplevelser af forflyttelse.
Resten af festivalens program udgør en bred vifte af succesfulde film hentet fra Los Angeles, Jerusalem, New York og Montreal, og strækker sig fra den barske Holocaust-dokumentar ‘Shadows’, over drama om sorg og hemmelig kærlighed i LGBT-filmen ‘The Cakemaker’ til den vanvittige mockumentary ‘The Holycoaster (s)Hit Circus’. Et alsidigt filmprogram for festivalen, som nu kører på sit 17. år i København. Festivaldirektør Anne Boukris håber filmene både vil inspirere og underholde publikum:

“Programmet hylder mangfoldighed og forskellighed. Vi hylder uenigheden, desperationen, frustrationen, håbet, traumet, overlevelsen, glæden, kærligheden og fremtiden. Filmfestivalen er sat i verden for at bidrage til en dybere, sjovere, klogere og mere alsidig samtale og oplevelse med filmkunsten som udgangspunkt”, siger Anne Boukris.

Til åbningsfesten den 15. februar kl. 18:00 præsenteres blandt andet herboende engelsk-portugisiske Ana Silveira, der som én af de få udøvende sang-artister i verden kan performe på det jødisk-spanske middelaldersprog Ladino. Festivalens åbningsfilm ‘The Women’s Balcony’ har været en stor succes på verdensplan. Komedie-successen kredser om sammenbrud i en lille traditionel jødisk menighed i Jerusalem, hvor kvindernes balkon styrter i hovedet på mændene, der traditionen tro står med hovedet ind i teksten. På trods af settingen ryster den både stereotyper og forestillinger om kønsroller, og er et oplagt input til samfundet her og nu.

På åbningsaftenen vises også den ungarske film ‘1945’, der fokuserer på de landsbyboere, som profiterede gevaldigt på deportationen af deres ungarsk-jødiske medborgere. Filmen baseres på vidnesbyrd, som alle deler tabuiserede hemmeligheder om, hvad der skete.

Festivalen afsluttes officielt den 25. februar med Carl Th. Dreyers stumfilm ‘Elsker hverandre’ tilsat live klezmermusik og efterfølgende afslutningsfest i Cinematekets Asta Bar.

Læs mere om Copenhagen Jewish Film Festival: www.cjff.dk.
Festivalprogram og billetter kan fås i Cinemateket eller på deres hjemmeside: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program.aspx

Copenhagen Jewish Film Festival 2018 er muliggjort med støtte fra Det Danske Filminstitut, Louis Hansen Fonden, Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning, Det Jødiske Samfund i Danmark, Coordination Committee og Jødisk Kulturfestival.