Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 08/01/13

Bag om musikken til Amadeus

  • Foto: pr foto
Cinemateket byder på foredrag om klassisk musik på film, ledsaget af live barokmusik, samt visning af Milos Formans ‘Amadeus’.

Concerto Copenhagen er et af landets førende barokorkestre og dem kan man lægge øre til ved et unikt arrangement i Cinemateket 16. januar. Orkestret og Cinemateket har nemlig i samarbejde arrangeret en aften med filmmusik og Mozart som omdrejningspunkt.

Concerto Copenhagen - eller CoCo - har gjort det til sin mission, at spille musik fra 1600- og 1700-tallet og gøre det på originale instrumenter fra perioden. Orkestret er i sig selv en oplevelse værd, men denne aften bliver de sat i stævne af Peter Albrechtsen, der er uddannet tonemester fra Den Danske Filmskole og vil dele ud af sin viden om filmmusik.

Peter Albrechtsen står bag lydsiden til film som ’Mænd der hader kvinder’ og ’Antichrist’ og han vil fortælle om klassisk filmmusik op gennem historien ved hjælp af filmklip og musikeksempler.

Udgangspunktet bliver Milos Formans fremragende ‘Amadeus’ fra 1985 og det er også her, at CoCo kommer til at tjene hyren. De vil nemlig opføre Mozarts ‘Gran Partita’, som er en del af filmens lydside.

Efter foredrag og koncert, kan man så gense ‘Amadeus’ i Milos Formans Directors Cut, som er 20 minutter længere end den originale film. Der er dog tale om to separate arrangementer og der skal løses billet til begge dele, hvis man vil have det hele med.

Hvad: Foredrag og koncert om klassisk musik på film
Hvor: Cinemateket
Hvornår: 16. januar. Foredrag kl. 18.30, film kl. 20.30
Hvordan: Foredrag: 65 kr. Film 75 kr.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register