Føj til favoritter Del Send
Film | 14/03/17

AOK anbefaler: Det skal vi opleve på Cph:Dox

  • Foto: Kasper Palsnov | PR | Søren Bidstrup Foto: Kasper Palsnov | PR | Søren Bidstrup
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
  • Foto: Kasper Palsnov Foto: Kasper Palsnov
AOK-redaktionen lader op til dokumentarfilmfestivalen Cph:Dox og giver tips til ni gode oplevelser.
Foto: PR

Stine Hansen, journalist

Teenagepiger i New York

Ok. Jeg er i starten af trediverne og en af mine yndlings-tv-serier er SKAM. Jeg sluger teenagelivets udfordringer råt og både glæder mig og ærgrer mig over, at mit eget teenageliv er slut. Måske er jeg bange for at blive gammel? Derfor skal jeg helt sikker også ind og se den amerikanske film »All this Panic«. Jeg glæder mig til at se en film fra USA, der ikke er en karikeret high school-cheerleader-kliché, men hvor man følger rigtige teenagere i New York. Filmfolkene har fulgt en gruppe piger fra Brooklyn, fra de er 14 år til de fylder 17, og fokuserer på pigernes udvikling og tanker om, hvem de er, og hvem de gerne vil være.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »All This Panic«
Hvornår: Palads 16/3 kl. 21.30, Falkoner 18/3 kl. 21.45, Empire 20/3 kl. 22.15, Bremen 24/3 kl. 21.30 og Hovedbiblioteket 25/3 kl. 14

Alt det man måske ikke forstår

Indrømmet, jeg ved virkelig lidt om universets tilbliven, og fysik var ikke mit yndlingsfag i gymnasiet. Alligevel bliver jeg super fascineret af fysikken, og jeg vil virkelig gerne forstå og begribe, hvad det egentlig handler om. Jeg vil give det et skud med filmen »Photon«. Her får jeg historien om Big Bang, hvordan livet opstår, hvordan partikler skabes og meget, meget mere. Det skulle være en helt unik filmoplevelse, og jeg er spændt på at se den.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Photon«
Hvornår: Cinemateket 18/3 kl. 16.45, Kunsthal Charlottenborg 21/3 kl. 21 og Cinemateket 23/3 kl. 20

Vilde døde dyr

Jeg var i Zoo den anden, og det er altså stadig en fascinerende oplevelse, når der står et næsehorn og kigger på dig. Forleden hørte jeg nyheden om en zoo i Frankrig, hvor krybskytter brød ind og skød et af havens næsehorn, for at save hornene af og slippe af sted med det. Det er sgu grotesk. Derfor vil jeg gerne se filmen »Safari«. Den handler ikke om krybskytter, men om storvildtsjægere og deres drøm om The Big Five.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Safari«
Hvor: Grand Teatret 19/3 kl. 12 og 26/3 kl. 10

 


 

Foto: Søren Bidstrup

Rasmus Kramer Schou, restaurantredaktør

Skål i snyd og humbug

Jeg elsker, når storindustrien får trukket deres guldbukser af. Når snyd, humbug og »han har jo ikke noget tøj på« bliver afsløret, og man kan sidde med små sko og skadefryd og klukle, mens man tænker »hvad sagde jeg«.Vinindustrien – eller dele af den – virker nogle gange helt pyramidespils-bimmelim, og lige præcis det emne er hovedpersonen i filmen »Sour Grapes«.  Opbygget som en ægte Hollywood-thriller afslører den et af de største svindelnumre nogensinde i vinens verden – skål på det.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Sour Grapes«
Hvornår: 18 marts kl. 19.00 i Magnus & Søns vinbutik på Stengade. 20. marts i Nordisk Film Palads og 25. marts i Nordisk Film Falkoner

Ok til GMO?

Man har et standpunkt, til man tager et nyt, ikke sandt? Alle er efterhånden enige om, at økologi er godt, pesticider er onde, og GMO noget fanden har skabt. Eller hvad… der er jo faktisk nogen, der mener at kunne bevise, at verden ikke nødvendigvis hænger sammen, sådan som vi ellers har vedtaget. Og det er altid godt at få nye vinkler på tingene. Derfor vil jeg gerne se »Food Evolution«, som går all-in på GMO og alle dens gode egenskaber. Man kunne jo risikere at blive - om ikke andet - så klogere.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Food Evolution«
Hvornår: 21. marts kl. 18.30 på Kunsthal Charlottenborg. 23. marts i Nordisk Film Palads og 25. marts i Empire

Gastro-gyser

Til slut en ægte gyser-film. Med chokoladesmag. Og sur bismag af børnearbejde og slaveforhold. Mmmm… chokolade. Nogle hollandske journalister går undercover i chokolade-industrien, og lur mig, om ikke de finder en del skidt og kanel i hjørnerne. Og sørme om ikke også de tager affære og starter deres eget chokoladebar-brand. Det lyder jo som en superheltefilm, bare med chokolade.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »The Chocolate Case«
Hvornår: 25. marts kl. 12.30 i Cinemateket, 19. marts i Nordisk Film Palads og 22. marts i Grand Teatret.

 


 

Foto: Kasper Palsnov

Camilla Lützhøft Stahlschmidt, site og community manager

Tilbage i tiden med skotske indie-bands

Jeg elsker at dykke ned i Cph:Dox’s program, for det gemmer altid på masser af fede musikdokumentarer. I år skal jeg med en flok skotske indie-musikere til Frankrig og opleve stemningen fra dengang, hvor de kæmpede for at slå igennem. I »Lost in France« følger man medlemmer fra Mogwai, Franz Ferdinand og The Delgados, når de sammen med instruktøren Niall McCann rejser tilbage til byen Mauron, hvor de i 90’erne optrådte på en lille festival. Der er sket rigtig meget for musikerne siden, og de har helt sikkert massevis af spændende fortællinger fra de seneste 20 år i musikbranchen.

Filmen vises både i Pumpehuset og Vester Vov Vov. Til visningen i Pumpehuset er der koncert og mulighed for at stille spørgsmål til nogle af de medvirkende i filmen.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Lost in France«
Hvornår: 22. marts kl. 19.30 i Pumpehuset og 23. marts kl. 19 i Vester Vov Vov

På rejse med Mumford & Sons

For otte år siden stødte jeg på nummeret »Winter Winds« med et band, der kaldte sig Mumford & Sons. Det var nyt, og det var virkelig fedt. Siden da har jeg oplevet bandet live flere gange og fulgt deres udvikling fra næsten ukendte til folk-rockede verdensstjerner. Derfor skal jeg se »Mumford & Sons: We Wrote This Yesterday«, som vises på Cph:Dox. Filmen viser bandets rejse gennem Sydafrika, hvor der undervejs opstår ny musik og nye relationer.

Læs mere om filmen her.

Hvad: »Mumford & Sons: We Wrote This Yesterday«
Hvornår: 16. marts kl. 21.30 i Park Bio, 17. marts kl. 19 i Palads, 21. marts kl. 21.45 i Falkoner og 25. marts kl. 21.30 i Grand Teatret

Havnerundfart med live radio

Efter min mening er en kanalrundfart noget af det mest hyggelige, man kan foretage sig i København. Jeg har dog efterhånden hørt fortællingerne om Den lille havfrue, Christiania og alle de andre turistattraktioner lidt for mange gange. Men så er det jo herligt, at Cph:Dox byder på en alternativ sejltur i Københavns havn. Søndag 19. marts er der havnerundfart i samarbejde med podcasten Bylyd, og her kan man høre om byplanlægning og arkitektur - ganske gratis endda.

Læs mere om eventen her.

Hvad: Bylyd: Havnerundfart og radio
Hvornår: Søndag 19. marts kl. 15 om bord på Strömma-bådene