Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 23/01/13

Anmeldelse: Miraklet i vandmasserne

  • Filmen The Impossible Foto: PRFilmen The Impossible Foto: PR
Historien om familien på fem, der blev væk fra hinanden i vandmasserne, under tsunamien i Thailand i 2004 er realistisk rekonstrueret. Spørgsmålet er blot, hvem der orker at tage den lange våde og intense tur med dem?

Vi husker det allesammen. Da en stor tsunami-bølge på ti meters højde skyllede ind over blandt andet Thailands kyst anden juledag i 2004. Mere end 285.000 mennesker måtte lade livet og man var heldig, hvis ikke man kendte en eller kendte en, der kendte nogen, der var omkommet i den største naturkatastrofe i moderne tid.

I »The Impossible« følger vi en familie med tre drenge. Naomi Watts spiller mor og Ewan McGregor far og den ældste dreng er omkring 12 år.

I de første scener efter bølgen skyller ind over Thailand, hvor familien er på juleferie, følger vi mor og ældste søn, der kæmper for at hænge fast i hinanden i de urolige vandmasser. Hvad der siden sker, vil jeg ikke røbe mere af, men filmen er baseret på en sandfærdig historie om en spansk familie, hvor alle medlemmer overlever.

Der er absolut intet i vejen med rekonstruktionen af naturkatastrofen. Scenerne er vilde, våde og voldsomme. Rå og realistiske. Der er heller ikke noget i vejen med fintuningen af dramaet. Scene for scene. Skuespillerne gør deres bedste. Naomi Watts har mest at arbejde med i noget, der ligner en hovedrolle, mens Ewan McGregor næsten kun kan vise afmagt i en stor birolle.

Begge de store navne har skruet fint ned for stjerneauraen, og det er ikke deres skyld, at man begynder at tvivle på filmen i anden del. Efterhånden som tudeturene hober sig op, begynder man nemlig at stille sig selv spørgsmålet om, hvorfor man skal slæbes gennem den lange katastrofe i biografen?

Hvis det er for at få en »godt det ikke er mig«-fornemmelse undervejs i biografen eller lettelsen over det går godt til sidst, vil jeg i stedet anbefale at læse en avisartikel om familien. I mødet med en trafikulykke er der to slags mennesker.

De som stopper op og vil se, hvad der er sket og de der går videre. Hvis du hører til første gruppe, er »The Impossible« måske noget for dig. Hvis du tilhører den anden gruppe, er der kun de gode effekter til at åbne vandmassernes blindgyder.

Hvad: The Impossible
Hvem: Af: Juan Antonio Bayona, Med: Naomi Watts, Ewan McGregor
Hvor: Premiere over hele landet

Se trailer:

Powered by Preview Networks

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer