Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 23/11/11

Afrika set indefra

  • Foto: pr foto Foto: pr foto
29. november kan man se reultatet af et nyt filmprojekt, hvor 14 afrikanske kvinder har været både instruktører og hovedpersoner i deres egne film.

Den danske journalist, Anni Lyngskær står bag projektet, hvor 14 kvindelige skræddere fra Sierra Leone fortæller deres historier direkte til kameraet. Normalt står der en dokumentarist bag sådanne projekter, men Anni Lyngskær har her valgt at give kvinderne en kort introduktion til at filme og instruere, og har så i øvrigt overladt dem til selv at udvikle og fortælle historier fra deres hverdag.

Kvinderne arbejder til daglig i et kollektiv, der syer tørklæder, som blandt andet sælges til Danmark og rollen som filminstruktører var ganske nye for kvinderne, som for de flestes vedkommende aldrig har gået rigtigt i skole. Derfor modtog de undervisning i to måneder, mens de sideløbende arbejdede med hver deres film.

Det er der kommet 14 afrikanske, men også universelle hverdagshistorier ud af og resultatet kan ses når de 14 film vises i Husets biograf 29. november med efterfølgende reception og mulighed for at stille spørgsmål. Det er gratis at kigge med.

Hvad: 14 afrikanske historier
Hvor: Husets biograf
Hvornår: 29. november, kl. 19.30
Hvordan: Gratis