Føj til favoritter Del Send
Efteraarsferie | 09/10/17

Guide: 5 sjove aktiviteter for de små i efterårsferien

  • Foto: Bax Lindhardt Foto: Bax Lindhardt
Der er masser af sjov for de små i efterårsferien - både indendørs og ude. AOK giver tips til fem fede oplevelser.

Den inden døre

Hvis vejret ikke viser sig fra sin bedste side, kan man besøge det nye indendørs legeland i Ishøj, Leos Legeland. Her er det (næsten) umuligt at blive væk fra mor og far, og der er rig mulighed for at brænde masser af krudt af.

I Leos Legeland er temaet vilde dyr, og der er et stort udvalg af legeredskaber som f.eks. boldhav, tunneler, trampoliner, klatrestativer, rutsjebaner og meget mere. Derudover har Leos Legeland en skærmfri politik, der opfordrer forældre til at droppe telefonen, når børnene leger, og i stedet være med.

Leos Legeland åbnede i juni 2017 lige ved siden af konkurrenten Dinos Legeland og er, ifølge dem selv, nordens største legelandskæde.

Hvad: Leos Legeland
Hvor: Industribuen 5, Ishøj
Hvornår: Åben alle ugens dage fra kl. 10-19
Hvor meget: Voksne og babyer på 0-1 år: Gratis, Børn på 2-17 år: 145 kroner

Den med dyrene

I efterårsferien er der fokus på dyrepassernes arbejde i Zoologisk Have. Her kan man møde dyrepasserne og høre dem fortælle om dyrene, og som noget helt særligt kan man komme med ind i rovdyrsstaldene og komme tæt på de lidt farlige dyr i Zoo.

Zoolab, som er stedet, hvor børn i alle aldre kan lære mere om dyr og selv gå på opdagelse, har også åbent i efterårsferien. Her kan de mindste besøge værkstedshjørner, hvor de bl.a. kan klippe, tegne, støbe gips samt møde mus og krybdyr og lære om pasning af dyr.

Hvad: Mød en dyrepasser i Zoo
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: 14. til 22. oktober kl. 10-17
Hvor meget: Børn: 100 kr. Voksne: 180 kr.

Se billederne: Sådan så Zoologisk Have ud i gamle dage

Den med kunst

På Statens Museum for Kunst kan man bl.a. opleve den nye udstilling »Family Stories« af Gillian Wearing i efterårsferien. Der er nemlig fokus på familien i hele efterårsferien på SMK. Ud over udstillingen er der masser af hygge for de små i Børnenes Værksted, hvor de kan male billeder og lave små skulpturer af deres familier. Værkstedet har åbent mellem kl. 11.30 og 16.30. Ud over masser af sjov på værkstedet er der omvisning for børn fra fire år og op. Her fortælles om familier gennem tiden ud fra de forskellige samlinger og værker, der er udstillet på museet.

Hvad: Mig og min familie på SMK
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K
Hvornår: 14. til 22. oktober kl. 11.30-16.30
Hvor meget: Entré + 30 kr.

Den med eventyr

Der er masser af eventyr på Frilandsmuseet i efterårsferien. H.C. Andersens eventyr levendegøres nemlig i museets fynske landsby. Det sker med små, korte teaterstykker, fortællesteder og mulighed for at møde Klods-Hans og Prinsessen på ærten, når de går rundt blandt publikum. Derudover er der også gå-selv-tur, hvor man på egen hånd kan opleve H.C. Andersens barndom på en vandring i de små gader.

På Frilandsmuseer er der også masser af dyr, som børnene kan komme helt tæt i løbet af dagen. Derudover kan de små også få en tur i dyrekarrusellen, og hvis sulten melder sig i alt eventyrhyggen, kan man købe mad, der skal fiskes i andedammen.

Hvad: H.C. Andersen på Frilandmuseet
Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Kongens Lyngby
Hvornår: Tirsdag til søndag 10-16
Hvor meget: Entré barn/voksen: 0/65 kr.

Den med Lego

På Dansk Arkitektur Center kan også de helt små være med, bare de kan sætte to legoklodser sammen eller skille dem ad. I efterårsferien er der nemlig familieworkshop, hvor der sættes fokus på de danske bygninger. Temaet er »Leg Lego Arkitekt«, og på workshoppen får man sin egen byggeplads og muligheden for at blive inspireret af et væld af smuk arkitektur.

De helt små kan med hjælp fra forældrene prøve at bygge en bygning, som ligner en af Københavns bygninger.

Det færdige byggeri kan styles med Lego-mænd, cykler og træer, og hvis man har lyst kan man tage et billede af det færdige byggeri.

Hvad: Familieworkshop, Leg Lego Arkitekt
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, København K
Hvornår: 14. til 22. oktober
Hvor meget: Voksne 60 kr. Børn under tre år er gratis. Køb billetter på billetto.dk