Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 29/08/17

Verdens største: Så vildt bliver nyt ski- og snowboard-event i København

  • Arkivfoto. Et gigantisk ski- og snowboard-hop som dette bliver bygget på i B&W-hallerne, når Copenhagen Winter Games løber af stablen. Foto: Jonathan Nackstrand

    Arkivfoto. Et gigantisk ski- og snowboard-hop som dette bliver bygget på i B&W-hallerne, når Copenhagen Winter Games løber af stablen.

    Foto: Jonathan Nackstrand
  • Sådan kommer rampen til at se ud til Copenhagen Winter Games. Foto: PR

    Sådan kommer rampen til at se ud til Copenhagen Winter Games.

    Foto: PR
  12  
OBS! Arrangementet er aflyst.

Vild med vintersport og vilde tricks? Så kan du godt begynde at glæde dig til Copenhagen Winter Games.

November er ikke ligefrem københavnernes favoritmåned. Byen er mørk og kold, og der sker ikke lige så mange sjove ting som om sommeren. Men i år bliver det anderledes.

For første gang nogensinde skal København være vært for en ski- og snowboardkonkurrence, hvor verdens bedste atleter deltager. Og det bliver stort. Rigtig stort.

Tirsdag 29. august blev detaljerne for Copenhagen Winter Games afsløret på et pressemøde i B&W-hallerne på Refshaleøen, hvor konkurrencen kommer til at finde sted 3. og 4. november 2017, og hvor et gigantisk hop bliver bygget til lejligheden. Hoppet kommer til at bestå af omkring 200.000 dele og bliver 50 meter højt, hvilket gør det til det største Big Air-hop nogensinde. Konkurrencens modige deltagere starter dermed helt oppe under taget i den gamle industrihal, fræser ned ad en rampe og flyver cirka 20 meter, mens de fyrer deres bedste tricks af.

Sådan kommer rampen til at se ud til Copenhagen Winter Games. Foto: PR

»Men hvor kommer sneen fra?« tænker du måske. Den sørger en flok tyske sne-eksperter for at lave, og helt præcist bliver der sørget for 800 tons sne - det svarer til vægten af fem fuldvoksne blåhvaler.

Se også: Billedserie: Flyvende faldskærmsakrobater ved Søerne

Copenhagen Winter Games bliver en del af kvalifikationen til World Cup og OL i disciplinen Big Air for både mænd og kvinder, og man kan således godt regne med, at nogle af de allerstørste stjerner finder vej til København. Bl.a. Henrik Harlaut, Silje Norendal, Marcus Kleveland, Oystein Bråten, Spencer O'Brien, Vincent Gagnier og Jesper Tjäder har allerede meldt deres ankomst, og navne på resten af de i alt 120 deltagere vil snart blive offentliggjort.

Der vil være plads til 10.000 tilskuere til Copenhagen Winter Games, og der bliver rig mulighed for at få plejet sne-abstinenserne, hvis man har svært ved at vente til ski- og snowboardsæsonen begynder. På området uden for hallen bliver et prøv-selv-område sat op, så små og store legebørn kan prøve kræfter med ski- og snowboardsporten. Desuden kan man få sig en sjus i afterski-baren, hvor bl.a. den legendariske schlager-konge DJ Gerhard fra vanvidsbaren Mooserwirt i St. Anton vender plader, og når maven knurrer, kan man forsyne sig i en række madboder.

Se også: 10 gode steder hvor du kan drikke Aperol Spritz i København

Udover højtflyvende tricks og tyrolerhits byder eventet på koncerter med store navne. Fredag spiller Sebastian Ingrosso, Benal samt Alex Vargas, og lørdag er det Mø, Phlake, Saveus og Too Many Left Hands, der står for musikken.

Ski-konkurrencerne foregår fredag 3. november, og lørdag 4. november står i snowboardets tegn.

Endagsbilletter til Copenhagen Winter Games koster 495 kr. per stk, og du kan finde dem her.

Hvad: Copenhagen Winter Games
Hvor: B&W-hallen, Refshaleøen
Hvornår: 3. og 4. november 2017 - AFLYST