Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Vandkunsten

Springvandet, der dominerer pladsen, er en vandkunst med fire løvehoveder. I middelalderen var det en mølledam, Chr. III opførte her en vandkunst. Chr. 4. anlagde en fæstningsvold og Chr. V. anlagde torvet. I 1910 blev den nuværende brønd opført.
Et vandhul forvandlet til et af Københavns små, charmerende åndehuller.

Bemærk det sjove skilt under Tokanten. Der står Wand Konsten, og det er et af byens ældste gadeskilte, som kan dateres til 1770.

Vandkunstens historie går endnu længere tilbage, og dele af den kan læses på inskriptionen rundt om det lille vandbassin. Det er en historie præget af 3 gange Kong Christian. I middelalderen var det en mølledam, Christian III opførte her en vandkunst, Christian 4. anlagde en fæstningsvold og Christian V. anlagde torvet.

Den lille Vandkunst har givet plads til meget, i 1684 havde den status som fisketorv og i 1880-87 var her loppetorv. I 1910 blev den nuværende brønd opført.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.