Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Vandkulturhuset (DGI-byen)

Vandkulturhuset (DGI-byen)

Tietgensgade 65, DGI-by
1704 København V

Åbningstider

Man - tor: 6.30 - 23
Fre: 6.30 - 20.00
Lør: 9.00 - 20.00
Søn: 9.00 - 18.00
Helligdage: 9.00 - 18.00
Billetsalget lukker 1 time før Vandkulturhuset Se www.dgi-byen.dk for ekstraordinære lukketider

Kontakt

33 29 81 40
 

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst
Hvem har sagt, at et svømmebassin skal være firkantet?

I Vandkulturhuset i hjertet af København fik arkitekterne frie hænder til at lege med formerne, og resultatet er blevet et vådt aktivitetscenter, hvor vandet og vandoplevelsen har vundet over den traditionelle svømmehalsstemning med hvide fliser og bademestre i træsko.

Farverne i hallen er mørke og dybe, og ligesom formerne gør de oprør mod det firkantede og sterile.

Her kan man:

  • svømme 100 meter rundt i et bassin med Piet Heins superellipseform
  • springe ned i et dybt, syvkantet bassin fra mange meters højde
  • pjaske rundt i runde bassiner med lavt vand og lade sig overrisle med vand fra oven.

Design

Selv svømmehallens traditionelle sprog og betegnelser er der gjort op med. Det hedder ikke "det dybe", "det lave" eller "baby-bassinet", men derimod Havet, Fjeldsøen, Indsøen og Gryden.

Hele udformningen af stedet er lagt an på, at de badende skal have en oplevelse, som hverken skal ligne den almindelige svømmehal eller det eksotiske vandland med rutchebaner og palmer. Her er der nemlig ingen rutchebaner.

Aktiviteter
Vandkulturhusets aktiviteter forsøger at blande nogle af idrættens elementer med vandaktiviteter. For eksempel er klatretovene, springbrættet og trampolinen, som normalt hører til i en gymnastiksal, blevet placeret over udspringsbassinet - eller Fjeldsøen om man vil - så man kan komme højt op i luften og nå et par kolbøtter, inden man rammer vandet. Eller bare svinge sig i tovene som en Tarzan i urskoven.

Film, scene og musik
Der er også et kæmpe lærred, som kan rulles ned til at vise film på, og i midten af det store bassin kan bunden hæves, så det bliver til en scene. Under vandet er der udstyr, som gør det muligt at høre musik, mens man dykker, og væggene er beklædt med plader, så akustikken ikke bliver så badeværelse-agtig.

Kurbadet
På 1. sal er der kurbads-afdeling, med dampbad, sauna og jacuzzi. Her kan man vaske sig med træuld og sæbespåner og lade sig glide ned i de velduftende aromabade, når man har svømmet, sprunget og klatret, til fingre og tæer er helt rynkede. Som afslutning kan man bestille en behandling, og blive pakket ind i alger eller mudder, få hele kroppen masseret, gå i solarium eller bare lægge sig til rette i jacuzzien og vågne op som et helt nyt menneske.

Brugerbeskrivelse - oprettet af Mol Admin Bruger

Tag en tur i Vandkulturhuset – en helt anderledes svømmehal, hvor der hverken er tidsbegrænsning på badebilletten eller begrænsninger på udfoldelsesmulighederne i vandet.

Du kan svømme i et stort superellipseformet bassin, udfordre dig selv i et klatre- og udspringsbassin og slappe af i varmtvandsbassin og spa. Eller hvad med at prøve andre former for vandidræt fx. aquaspinning, vandaerobic eller aftensvømning? Fra mandag til torsdag har Vandkulturhuset, Kurbadet og Træningshuset åbent helt frem til kl. 22.Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.