Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Valbyparken

  • Foto: Kristian Sæderup Foto: Kristian Sæderup
Københavns næststørste park, kun overgået i areal af Fælledparken. En af Valbyparkens store attraktioner er 17 forskellige temahaver og landets største naturlegeplads.
Ganske få kilometer fra centrum ligger Valbyparken, som - ser man bort fra Fælledparken - er Københavns største grønne område. Parkens formål har siden fredningen i 1966 været at give befolkningen et rekreativt sted til sport, leg og afslapning, og nutidens 64,2 hektar store park rummer da også oceaner af tiltag, der tilgodeser den slags.

Rosenhaven og Discgolfbanen
Her er den duftende Rosenhave, hvor mere end 12.000 rosenplanter pryder øjet og årligt konkurrerer i augusttraditionen 'Rosenkåring' (1. søndag i august), og her er Discgolfbanen og den 268 meter lange danselabyrint Trojaborgen. Her er de 17 cirkelformede temahaver, som hver især er et lille univers af havekultur - Børnenes Årtusindskifte Have, Sansehaven og Den Islamiske Have for blot at nævne nogle af dem - og her er landets største naturlegeplads, med alt hvad legehjertet begærer af bakker, broer, tårne og legeøer. Alt sammen handicapvenligt forstås.

Pop og popler
Blandt havens mange andre attraktioner er også den imponerende allé af pyramidepopler, som strækker sig fra parkens indgang og en kilometer frem til Kalvebod Strand. Endelig har Valbyparken en festplads til koncerter og andre større arrangementer, og så er der også Cafe Rosenhaven, som har åben fra juni til september og oktober til december.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.