Føj til favoritter Del Send
Byliv | 10/07/17

Unik oplevelse i København: Flyd på et surfbræt mens du ser solen gå ned

  • Foto: Camilla L. Stahlschmidt Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Der er en ny oplevelse på vandet i Amager Strandpark.

Man glider hen over vandet, der skinner som et hav af flydende sølv. Helt lydløst og nærmest meditattivt bevæger man sig på overfladen og misser med øjenene mod solen, der spejler sig i det blikstille vand.

Vi er taget en tur ud i Amager Strandpark, hvor Copenhagen Surf School holder til. Sidste år åbnede de deres mobile surfskole, og i år har de et helt nyt kursus på programmet.

Læs også: Fejr Københavns fødselsdag med pool party, skattejagt og fællesspisning

Nu kan man komme på et SUP-solnedgangskursus. Nærmere bestemt det populære stand up paddling. Her står man oprejst på et oppusteligt surfbræt. Det eneste, man er udstyret med, er en svømmevest og en stor pagaj, som her hedder en paddle, så du kan padle dig frem.

Kurset foregår i lagunen, så der er hverken høje bølger eller risiko for at drive til havs.

Meditativ oplevelse

Når du først har fundet balancen på brættet, så er det overraskende nemt at blive stående uden at ryge i vandet. Det er blot teknikken med vendinger, der kan volde lidt besvær.

Ole Hasholt og Rasmus Øgelund, der er gutterne bag Copenhagen Surf School, har aldrig været i tvivl om, at der skulle stand up paddling på programmet. Og nu har de indført det i timerne lige inden solen går ned.

»SUP-surfing i solnedgangen ved Amager Strandpark er en helt fantastisk flot og spirituel oplevelse, som vi ønsker at dele med københavnerne. Vi ser tit København, når vi bevæger os rundt i gadebilledet, enten til fods eller på cykel. Men at opleve københavn fra vandet, i solnedgangen, på et surfboard er en helt ny og unik mulighed, som bare skal opleves,« lyder det fra Ole og Rasmus.

Læs også: Madmarked på Papirøen lukker: Nyt marked åbner på Refshaleøen

Og ja, det var meditativt - vi lavede sågar yoga på brættet.

»SUP-kurset varer to timer. Du lærer hurtigt at mestre board og paddle, hvorefter vi SUP-surfer ud på eventyr i de smukke omgivelser ved Amager Strandpark. I løbet af kurset lærer du at mestre balancen på boardet, og hvordan du udfører den helt korrekte paddle teknik. Vi gennemgår flere forskellige vendinger og teknikker, som vi træner igennem øvelser ude på vandet,« siger Ole Hasholt.

Man kan booke sig ind på kurset, der foregår fra kl.18-20 eller i de timer, hvor solen går ned. Er man ikke til solnedgang, så kan man også booke et kursus i dagtimerne.

Man skal være fyldt 12 år for at deltage på kurset. Man kan vælge at komme alene, eller som et par eller en hel flok venner. Der er 12 pladser på kurset, og der er altid to professionelle instruktører med.

Hvad: SUP solnedgangskursus
Hvor: Amager Strandpark
Hvornår: Kl. 18-20 på udvalgte dage frem til september.
Hvor meget: Det koster 495 kr. for to timer, og 395 kr. for studerende.
Hvordan: Book her