Føj til favoritter Del Send
Byliv | 30/11/11

Trist knudepunkt skal være Kbh's Champs-Élysées

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Foto: PR Foto: PR
Det første stykke af Vesterbrogade fra Rådhuspladsen til Hovedbanegården skal have et ansigtsløft til 30 millioner kroner.

..

Træer, buske og bænke skal gøre vejstykket til Københavns svar på Paris’ Champs-Élysées og Berlins Unter den Linden, oplyser Teknik- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse.

Læs også: København får et nyt attraktivt hjørne

Tegningerne på Vesterbros nye passage er endnu ikke på plads, men projektforslaget forventes at stå klart i februar 2012, og derefter skal det først godkendes, inden forvandlingen af det første stykke af Vesterbrogade, kan blive realiseret.

I følge planen skal den nye passage være færdig i slutningen af 2013, og det er kort tid efter at Industriens Hus forventes at stå klar.

Læs også: Nyt skøjteparadis med "Vinterlys" i Valby

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Lavprisvarehus på byens centrale plads

DI's projekt er stygt. Det ligner et lavprisvarehus af værste skuffe. Det er så grimt at DI nu vil betale bod på en strækning, som faktisk var en af de få med storbyformat. Siden er det blevet så skamferet, at man tror det er løgn. Der findes ingen relevante på Rådhus, som har sans for at skabe sammenhæng i byen. Bondam fik i den grad ødelagt byen, mens han troede han var konge af Las Vegas. Han fik også ødelagt pladsen omkring Hotel Palace og Vester Voldgade. De ønsker at lukke Vesterbrogade helt og holdent og Vesterbros Passage er kun begyndelsen. Alle sover mens de kupper vores by og gør den til noget der ligner et syvsovertorv i en provinsby. Mon ikke Bondam var inspireret af sin barndom i provinsen? Han og andre har simpelthen formået at ødelægge byen på ganske få år, af dem som ikke har forstand på byens udvikling og vedligeholdelse.

 

Kedelig og sjælforladt

Da jeg besøgte København første gang i 1994 syntes jeg at Rådhuspladsen var en meget kedelig plads. En stor og sjælforladt plads uden indhold. Den gang lignede pladsen - og den synes jeg stadigvæk den gør - midte i en stor provinsby. Det samme indtryk fik jeg af området omkring Hovedbanegården og SAS Radisson hotellet (den triste sandhed er at det berømte Arne Jacobsens hotel er en af de mest kedelige bygninger i København), samt ved Nørreport stationen. Jeg har aldrig rigtig vænnet mig til disse lokaliteter samt har altid skyndt mig i gennem, med "øjneklapper" på. Der er enorm rum til forbedring på denne strækning så ideen om at opløfte Vesterbrogaden ved Industrienshus er en rigtig god. Der skal dog meget mere til.

 

Vesterbrogade

Hvorfor gå over åen etter vann når den beste ideen finnes i Oslo.I Oslo har vi Karl Johansgate,som det beste eksempel på en gågate,og som hver eneste dag gjennom hele året blir besøkt av hundrevis av dansker.De trykker Karl Johansgate til sitt bryst og er meget begeistret.Det er mennesker av alle kategorier,fattig og rik.Alle trives.

 

GENIALT - og lav så Rådhuspladsen om

til Danmarks svar på Markus Pladsen i Venedig.

Luk så af mellem Lavendelstræde eller Farvergade og op til Studiestræde, så begynder det sgu at ligne noget.

 

Brug 30 milliarder i stedet

Og før industriens Hus tilbage til dens oprindelige udseende før 1970'erne, riv det gyselige SAS hotel ned samt alle de intetsigende kontorhuse og byg huse der IKKE ligner polske shoppingcentre og spacedrivhuse. Jeg giver de andre fuldstændigt ret i, at det er himmelråbende vanvittigt at bygge noget så vederstyggeligt grimt som Industriens Hus er og bliver på en så fornem adresse. Der er ingenting der passer sammen - alt er resultatet af arkitekters skruppelløse lyst til at promovere sig selv og deres tegnestue på bekostning af vores ellers pæne by. Hvem har godkendt det makværk??

 

Bygningen er ikke færdig og i er negative overfor den

Kenneth Taul, Jan A og andre.. bygningen er ikke engang færdig bygget, hvorfor er i så negative overfor noget nyt selv når resultatet ikke er er færdigt?

 

Super

Alletiders. Det lyder godt det glæder mig til :-)

 

Champ E'lysse er en strøggade for turister og ikke almindelige m

Trist at byplanlægningen koster københavnerne rigtig mange penge. Synes umiddelbart at byplanlæggerne i Købenahvn skal fyres til fordel for nye kræfter med borgernære ideer.

De gamle har, for mange år siden, bevist deres uduelighed ved at ødelægge Københavns Havn til fordel for kontorbyggeri og ikke byggeri for alm. mennesker. Det ville aldrig være foregået i revolutionens hjemland, Frankrig. Her prioriterer man mennesker før kontor- og industribyggeri. Mon ikke det også kommer til at ske på Vesterbrogade. Champ E'lysse er en strøggade for turister og ikke almindelige mennesker.

 

Err..

For 30 mio kroner? Ja, held og lykke.

 

Industriens hus er en kæmpe brøler!

Den skæmmer Tivoli. Desuden passer bygningen ikke med ejendommene fra århundrede skiftet på denne del af Vesterbrogade.

Så det udemærkede forslag med smukke træer, kan desværre ikke overskygge denne øjenbæ i Københavns centrum.

 

Fantastisk

Det lyder som en rigtigt god vision...og kan fint supplere det nye lækre og smukke industriens hus...

 

Vær dog ikke så beskeden!

Champs-Élysées? Unter den Linden?

Ja, og Valby Langgade er Københavns svar på Broadway.

 

30 mill!

jeg er bange for at man må bruge alle 30 millioner på indkøb af den plante man kalder arkitektens trøst - til at dække det helt afskyelige industriens hus.

 

Dilletanteri

Der vil ikke gå mange weekender før fordrukne bøller har revet træerne op med rode. Københavns Kommune er ledet af en flok uvederhæftige dilletanter. Eksemplerne er så talrige, at de ikke kan opgøres men i flæng kan nævnes 5000 lejligheder til 5000 kroner (det er ikke kun Helle og Villy, som løber fra deres løfter), og en Kalvebod Brygge, der med sine rædsomme kasseformede kontorbygninger henligger som en spøgelsesby, som skulle have været lagt i Ballerup i stedet for på byens måske mest attraktive placering.

 

Den bliver svær ...

Når man giver lov til at bygge noget så grimt som det nye Industriens Hus på en så vigtig en plads som mellem Rådhuspladsen og Tivoli, så kan man godt være bekymret for hvad der findes på. Ideen lyder god, men med det glas-monster som baggrund som Industriens hus bliver, er det noget af en opgave at lave noget hyggeligt ud af det.

 

Super!!

Super! Fantastisk ide`! Glæder os til resultatet!

(- så mangler vi kun at få gjort noget ved H.C Andersens Boulevard.).

 

Fantastisk vision

Men lader sig vel egentlig kun realisere, hvis man river industriens grimme hus ned i stedet for at ombygge det.

 

Ha..

Det kunne være opnået i Ørestad med fremsynede politikere. Her kunne have været en rigtig boulevard og ikke joken Ørestad "boulevard". I stedet fik vi Brøndby Strand 2. Ikke skyggen af visioner, fantasi eller højtflyvende tanker. Næh nej. Tankerne er små, grå og klaustrofobiske, som de københavnske metrostationer. Heller ikke her kunne man svinge sig op til at kigge på Moskva, Stockholm o.s.v. Nej - lige så trist som operahuset skal det hele være. Hov! Der var sørme endnu et eksempel

 

Spild af penge

Hvis kommunen tror at et vejstykke på 2-300 meter vil kunne sammenlignes med Champs-Elyses eller Unter den Linden skulle de tage på en studietur og finde ud af at Champs-Elyses er flere kilometer lang, bredere og med pænere bygninger.
Det er virkelighedsfjernt at tro at et stykke af Vesterbrogade på nogen som helst måde vil kunne matche store allér i andre byer.
Brug helere pengene på at renovere en daginstitution eller to, og lad kvalitetsstorbydrømene ligge i skuffen.

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester