Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 24/06/14

Trafiklegeplads

Trafiklegeplads

Gunnar Nu Hansens Plads 10
2100 København Ø

Åbningstider

Man-tor: 09.30-17.00, fre 10.00-17.00, lør+søn lukket.

Kontakt

35 42 37 08
 

Type

Sport og svømmehaller

 

 

 

  • Foto: Pr - Ursula Bach Foto: Pr - Ursula Bach
  • Foto: Trafiklegepladsen på Østerbro fanget i sort/hvid af Bjarke Ørsted Foto: Trafiklegepladsen på Østerbro fanget i sort/hvid af Bjarke Ørsted
  12  
Kan du cykle og række hånden ud eller se dig om efter biler uden at slingre? På Trafiklegepladsen kan børn mellem 2 og 14 år blive bedre til at begå sig i trafikken.

Trafiklegepladsen på Østerbro er en genial indretning. Her kan man gennem leg få lært de små noget om trafikken.

I 2014 genåbnede Trafiklegepladsen efter en gennemgående renovering, hvor kommunen har smidt omkring 10 millioner kroner i puljen til at gøre den tidsvarende.

Det betyder, den er blevet en tro mini-kopi af den ægte verden udenfor. Her er alt bare skrumpet, så det passer i børnestørrelse, og som voksen er det faktisk også ret sjovt at føle sig som Godzilla eller Gulliver blandt både skilte, kørebaner, skiftende trafiklys, vejafmærkninger, cykelstier, benzintank og meget mere.

Der blev samtidig også opført nye undervisningslokaler og bygget en garage med værksted. Trafiklegepladsen har bemanding på, men man kan også sagtens bruge den, selvom bemandingen skulle være gået hjem.

Der er selvfølgelig også almindelige legeplads-faciliteter som sandkasse, gynger og rutsjebane lige ved siden af.

På trafiklegepladsen kan små og større børn lære at begå sig i trafikken ved at køre rundt og cykler på lukkede baner.

Her er tohjulede pedalcykler og løbecykler og alle kan gratis låne cykler og cykelhjelme på Trafiklegepladsen - dog til aldersgruppen 2 til 8 år med max. højde op til 130 cm.
Er man højere end 130 cm, skal man selv have køretøj med.

Man kan få hjælp til at lære sit barn at cykle, råd og vejledning om køb af den rigtige alderssvarende cykel og hjælp til at reparere sin cykel, hvis man allerede har en, som man har taget med. Man må nemlig gerne medbringe sin egen cykel.

Foto: Trafiklegepladsen på Østerbro fanget i sort/hvid af Bjarke Ørsted

Det er også muligt selv at kaste sig ud i småreparationer i det Åbne værksted.
Motordrevne køretøjer af en hver art så som elcykler m.m. må af sikkerhedsmæssige årsager ikke benyttes på anlægget, som jo skal være et sikkert læringssted for børn på vej ud i trafikken.

Af samme årsager må trehjulede voksencykler - populært kaldet Christianiacykler - ikke køre på vejene, men kan sagtens medbringes og parkeres på en af legepladsens mange parkeringspladser.

På den indhegnede småbørns-legeplads er der et lille antal helt almindelige trehjulede cykler til de mindste børn, og de skal blive derinde på micro-trafikbanen, som også har trafiklys, vejbaner med opmærkning og enda en bilvaskestander. Derinde kan de helt små køre i sikkerhed for de hurtige “tohjulere” ude på den store bane.

Herudover er der på småbørnslegepladsen legebakke med rutsjebane, sandkasse, gynger og klatrestativ samt halvtag med spisepladser og toiletter.

Her kommer hele instituitioner på besøg for at få et sjovt og praktisk kursus i trafikforståelse. Trafiklegepladsen er åben i al slags vejr.  Bemærk at både institutioner, skoler og alle private grupper skal bestille tid i forvejen.
Og det kan IKKE betale sig at tage chancen og bare møde op, for man kommer til at gå forgæves for de er meget bookede.

Tidsbestilling foregår mandage mellem 10.00 og 12.00, og man kan bestille tid til et undervisningsforløb for de skoleparate børnehave og 0.-2. klasse.
Særlige forløb evt. for de lidt større børn og egne undervisningsprojekter kan aftales, dog skal man påregne selv at medtage cykler, hvis børnene er over 130 cm høje.

Træningshold for skolepatruljer, gå-prøve hold osv. er også velkomne til at ringe for at lave en aftale.

Sidst men ikke mindst kan Trafiklegepladsen IKKE bookes til fødselsdage.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.