Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/09/17

Torvehallerne holder ægte fiskeauktion med knaldtilbud

Tidspunkt

Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Åbningstider

Man-fre 10-20
Lørdag 10-18
Søndag 11-17
Indtil jul 2011 åbent alle mandage 10-19.

Kontakt

70 10 60 70
 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Oplev fiskehandlerne på yderst slap line og gør et ægte fiske-kup, når Torvehallerne afholder auktion.

Fiskeauktion er normalt en jysk begivenhed med masser af mærkelige tilråb, indforståede dialekter og bindende håndslag, som københavnere måske ikke lige møder til dagligt.

Guide: De 6 gode fiskerestauranter

Men det skal være slut 13., 14. og 15. september 2017 kl. 12-13 foran Hal 1 i Torvehallerne, hvor der er ægte fiskeauktion. Sidste år søsatte de konceptet med stor succes - og blandt andet blev der solgt rødspætter til 1 kr. stykket.

Det er fiskehandler Tommy Lund fra Hav og Jan Nicolai Hansen, der er formand for Hanstholm Fiskeriforening, der har taget initiativ til at vise københavnerne, hvordan man egentlig handler fisk. En lille sideeffekt er så også at udbrede kendskabet til især dansk fisk fanget af danske kuttere - som f.eks. de ofte lidt oversete danske fiskearter som hvilling og ising.

Smuk by ♡ Se læsernes bedste sommerbilleder fra København

Det er aldrig til at sige på forhånd, hvad fiskerne fanger, men der vil nok være tale om en god blanding af alt fra torsk, mørksej, kuller, kulmule og rødspætter. Udvalget af fisk, der bliver auktioneret, kan således skifte fra dag til dag, så der er god grund til at kigge forbi mere end én dag.

Og Tommy fra Hav har lovet, at han nok skal give den god jysk gas, så vi får set den ægte vare.

Guide: Her kan du nyde efterårssolen med gode drinks

I år udvides der ikke blot med tre dage, men også med efterfølgende fileteringskursus. »Vi får en del henvendelser fra folk, der gerne vil lære at filetere, og vi vil gerne vise, hvor let det er at filetere sin fisk selv, når først man ved, hvad man skal gøre. Vi sørger for fileteringsknive osv., så folk skal bare sørge for fisk, så gør vi det sammen,« siger Tommy Lund.

Hvis nu man får smag for at gå helt i fisk, så er der Fiskens Dag på Rådhuspladsen lørdag 16. september, hvor de fylder det hele med stande med salg af fisk og et hav af smagsprøver og østersbar.

Hvad: Hav og Hanstholm Fiskeriforening holder fiskeauktion og fileteringskursus
Hvor: Torvehallerne (udenfor) Frederiksborggade 21, 1360 København K
Hvornår: 13., 14. og 15. september 2017, fiskeauktion kl. 12-13, fileteringskursus kl. 13-14

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort