Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 29/12/16

Top 10: Derfor blev København endnu federe i 2016

  • Foto: Ólafur Steinar Gestsson Foto: Ólafur Steinar Gestsson
København ligger aldrig på den lade side. AOK har fundet 10 ting, der gjorde hovedstaden endnu federe i 2016.

København ligger aldrig på den lade side. AOK har fundet 10 ting, der gjorde hovedstaden endnu federe i 2016.

1. Inderhavnsbroen åbner

Inderhavnsbroen forbinder Nyhavn og Christianshavn og har været forsinket i årevis. Foto: Jens Astrup

Den skulle gå så grueligt meget igennem, men pludselig en dag i juli åbnede den efter flere års forsinkelse. Broen har åbnet byen på en helt ny måde, og på et øjeblik er man på Papirøen eller Christianshavn. Inderhavnsbroen er vores nye bedste ven.

 

2. Bilfri søndag

Den 18. september var der bilfri søndag i København. I den anledning blev københavnerne inviteret til at male med farvekridt på Dronning Louises Bro og Nørrebrogade. Foto: Nikolai Linares

Skal, skal ikke. Skal. Bilfri søndag blev efter en del tovtrækkeri atter en realitet i København. 18. september blev dele af Østerbrogade, Strandboulevarden, Nørrebrogade, Enghavevej og Ingerslevsgade spærret for motortrafik. De tomme gader blev udnyttet til kridtkunst, yoga og rulleskøjtedisco. Mere af det, tak.

3. Nyt madmarked i Nordvest

Foto: Mugge Lui

I efteråret sagde vi hej til Verdenshjørnet, Nordvests nye madmarked. Som perfekt fod i hose på det multikulturelle Nørrebro og Nordvest er her selvfølgelig sat fokus på bydelens mange forskellige madkulturer. Og som ekstra bonus har de da lige bygget to opvarmede tippi'er.

4. Tre Michelin-stjerner til Geranium

Geranium har fået tre stjerner. Foto: Nikolai Linares

Den 24. februar 2016 var en stor dag for den københavnske restaurantscene. For første gang i historien blev en dansk restaurant tildelt 3 Michelin-stjerner, og hverken Rasmus Kofoed eller os her på AOK-redaktionen kunne få armene ned.

Ofelia Plads

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

5. Ofelia Plads - nyt byrum ved vandet

Foto: Ikke oplyst

2016 blev året, hvor Ofelia Plads gav nyt liv til området ved Amaliekaj. Den 275 meter lange mole er omgivet af havvand og er nabo til Skuespilhuset, Papirøen, Operaen og Amalienborg. Molen er beriget af caféer, scener og et underjordisk P-anlæg. Ofelia Plads vil lægge grund til alle typer events lige fra jazz og operakoncerter til sportsudfoldelser, festivaler, teaterforestillinger og meget mere.

Eataly Illum

Østergade 52
1001 København K

6. Italienske godter i Eataly

Foto: PR

Cremet gelato, sprøde pizzabunde, ordentlige oste og andre italienske specialiteter rykkede i efteråret ind i kælderen i Illum. Den italienske kæde har butikker over hele verden, og vi er vilde med at de sender italienske godter til kolde København.

7. Slut med p-billetter

P-vagt Jørgen Smedegaard taler med en kvinde der har parkeret et sted med standsningsforbud. (Arkivfoto: Michael Bothager) Foto: Michael Bothager

OK. Det er ikke, fordi det ligefrem er blevet billigere at parkere i København, men endelig er vi da sluppet for p-billetten. Der er næsten ikke noget værre end at være nødsaget til at parkere 200 meter fra p-automaten. Vi elsker, at man kan både betale og ikke mindst forlænge sin parkering fra mobilen.

Boulebar Nørregade

Nørregade 18
1165 København K

8. Boulebar

Vi elsker at lege med kugler, og bowling er sgu ikke, hvad det har været. Derfor jublede vi, da Boulebar åbnede i efteråret. Et to-etagers petanque-palads med petanquebaner, restaurant og bar er garant for en sjov aften i byen.

Copenhagen Contemporary

Trangravsvej 10
1436 København K

9. Copenhagen Contemporary - ny kunsthal i byen

Foto: Ikke oplyst

Aaarh. Det er altid rart med nye kunstoplevelser, og pludselig en dag lå Copenhagen Contemporary på Papirøen. Kunsthallen har et internationalt snit, og de gamle haller er en behagelig ramme om de udstillede værker. Kunsthallens vinbar er absolut også et must.

 

10. Vandflyveren

Pressetur i Københavns Havn tirsdag d. 24. maj 2016 med vandflyver, der skal starte rute mellem Aarhus og København. Fra i dag onsdag d. 25. maj, kan man tage vandflyveren til Aarhus og retur. Ruten direkte mellem Danmarks to største byer er en realitet. Billetsalget er åbent på www.seaplanes.dk. Rejsetiden er 45 minutter i luften og samlet én time - altså den hurtigste måde at komme fra Aarhus City til København Centrum. I København er der check-in, lounge og gate i Nordre Toldbod ved Esplanaden for enden af Kastellet ikke langt fra Den Lille Havfrue - og afgang fra flydebroen samme sted. I Aarhus er der gate og afgang fra Miljøhavnen på Østhavnsvej.Bag projektet står investorerne Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, der ejer selskabet NORDIC Seaplanes A/S i fællesskab. Operatøren på ruten er European Coastal Airlines, der har fem fly af samme type, der flyver mellem Split i Kroatien og de mange øer og byer i området og til Ancona og Pescara i Italien. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Selvom København jo ER verdens navle, så er det alligevel fedt, at man kan blive transporteret hele vejen til Aarhus på kun 45 minutter og samtidig føle, at man er med i Luftens Helte. 25. maj indtog vandflyveren havnen og gjorde Danmark en lille smule mindre.

 

Det mener brugerne..

Det er ikke

OK. Det er ikke, fordi det ligefrem er blevet billigere at parkere i København, men endelig er vi da sluppet for p-billetten. Der er næsten ikke noget værre end at være nødsaget til at parkere 200 meter fra p-automaten by @skype

 

McCullough says

That's true to read or comment on.
I am Buy Generic Viagra

 

Obat Glomerulonefritis

Obat Penyakit Gagal Ginjal Tanpa Cuci Darah Yang Mujarab, Ampuh Sembuhkan Gagal Ginjal Agar Tidak Kambuh Lagi, Efektif dan Aman Tidak Menimbulkan Efek Samping.