Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/01/18

Tør du købe Københavns billigste lejlighed?

  • Arkivfoto: Scanpix Foto: Mathias Løvgreen

    Arkivfoto: Scanpix

    Foto: Mathias Løvgreen
Her er Københavns billigste lejlighed lige nu. Den kan blive guld værd - der er bare et men.

Køber du den billigste ejerlejlighed i København, så kan du potentielt tjene rigtig mange penge på den.

Det skriver TV 2 Lorry.

Den absolut billigste ejerlejlighed på det københavnske boligmarked ligger i Brønshøj på Frederikssundvej 346,. nr. 207 og koster 525.000 kroner.

Lejligheden ligger i et gammelt hotel, der er blevet omdannet til etværelses ejerlejligheder, og der bor derfor mange studerende i bygningen.

Som studerende kan det da også være en attraktiv løsning at købe en lejlighed i bygningen i stedet for at skulle betale 5.000-7.000 kroner om måneden, som det ofte koster at leje en bolig af samme størrelse i København.

Det er i denne bygning, at Københavns billigste ejerlejlighed ligger. Foto: Google Streetview  Foto: Ikke oplyst

Der er dog ét stort men, hvis man overvejer at købe lejligheden på Frederikssundsvej. Lejekontrakten på grunden, hvor bygningen står, udløber nemlig i år 2037, og derfor vil bankerne ikke låne penge til købet.

Selvom det betyder, at prisen er markant lavere end andre etværelses lejligheder i Brønshøj, der normalt sælges for mellem 1 og 1,3 millioner kroner, betyder det også, at lejligheden skal betales kontant.

Læs også: Det nye Papirøen: Se Københavns kommende vand-kulturhus

Det vil dermed være lidt af et sats, at købe lejligheden. Men det kan potentielt give afkast, hvis man tør at kaste sig ud i det.

»Det er lidt af en Lotto-kupon for mange, da du ikke kan få et 30-årigt lån i den, og til den tid (år 2037, red.) kan dine penge i værste fald være tabt. Men hvis kontrakten bliver forlænget, så du kan få et 30-årigt lån i boligen igen, kan du tjene rigtig mange penge på denne lejlighed,« siger Kasper Henriksen, der er salgschef hos Danbolig i Brønshøj til TV 2 Lorry.

Han understreger samtidig, at man også ville kunne tjene på købet inden 2037. De næste tyve år har man nemlig en lejlighed, som man kan leje ud for op mod 5.000 kroner i måneden. Det vil løbe op i 1,2 millioner kroner i 2037. Betaler man 500.000 kroner for den, vil der altså være en gevinst på 700.000 kroner.