Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Tivoli - Valhalla Borgen

Bag murene på den mystiske vikingeborg skal du både kæmpe mod den gamle nordiske gud, Odin, og hans to ravne, flygte fra et uhyre og kæmpe for livet i en storm. Borgen er underholdning i kategorien lige under Odin Ekspressen og Rutschebanen.
Murene bag den mystiske vikingeborg ved Plænen i Tivoli, gemmer ikke kun på restauranten Valhal.

Så pas på, for det er selveste den gamle nordiske gud Odin, som ser dig an ved indgangen. Og han er ond i sulet, den gamle Odin, både på det blinde øje og på det raske, der ser ud til at være rødt af indestængt raseri og kamplyst.

Næste forhindring er Odins to ravne, som vogter over borgen så jætterne ikke kommer ind, og derfor skal de også lige tjekke dig. Illusionen er flot lavet, men det er generende at høre ravnenes hæse tale først på dansk og så på engelsk, især fordi oversætteren taler et meget korrekt BBC-engelsk. Det havde været bedre med en dramatisk røst, som på overbevisende vis kan føre turisterne ud på fantasi-rejsen til den gamle nordiske mytologi.

Pludselig dukker et uhyre op, og du må flygte, men endelig når du ind i det allerhelligste. Bedst som du tror dig sikker og tryg, bevogtet af Odin og guderne, så kastes du ud i en storm, der vender verden på vrangen og alting på hovedet. Hvem er de onde og hvem er de gode? Der er krig i de gamle nordiske guders og jætters univers.

Til sæsonen 2002 er borgen blevet moderniseret. Sæderne i vognene vibrerer nu, så man skulle tro at selveste Thor og hans tordenvogn var lige om hjørnet. Heldigvis er det ikke så farligt, som det virker, du svinges kun 30 grader fra side til side, men illusionen virker, og det føles slemt, i kategorien lige under Odin Ekspressen og Rutschebanen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.