Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Tivoli - Plænen

  • plænen Foto: Mogens Flindtplænen Foto: Mogens Flindt
Midt mellem hovedindgangen og Tivolis Koncertsal ligger havens åbne plads med kapacitet til et stort publikum. Her optræder de internationale artister og Tivoli-Gardens Tambourkorps. De senere år har der desuden været Fredagsrock på plænen.
I Tivoli midt mellem hovedindgangen og Tivolis Koncertsal ligger havens åbne plads med kapacitet til det helt store publikum.

Her optræder internationale artister med halsbrækkende numre, der gør en tur i selv havens mest hektiske forlystelser til det rene barnemad.

Desuden spiller Tivoli-Gardens Tambourkorps på visse eftermiddage.

Siden 1997 har der desuden været Fredagsrock på Plænen hver fredag klokken 22.00.

Meddelelsen om rock- og popmusikkens indtog i Den gamle Have fik de ældre stamgæster til at klamre sig nervøst til kagegaflerne, men den nye stil har opfyldt sit formål - at tiltrække et nyt og yngre publikum, og den store scene på plænen i Tivoli er i dag et eftertragtet koncertsted for både danske og udenlandske musikere.

Den engelske sanger og guitarist Eric Clapton har sammen med Sting foreløbig rekord i publikumstække. De trak begge i nærheden af 60.000 - 70.000 gæster i henholdsvis 1997 og 2001. Men den store danske eksportartikel Aqua var også et udmærket trækplaster: 50.000 gæster i Haven i 1998, da der var Barbiepop til gæsterne.

Forestillingerne er som hovedregel gratis for havens gæster. Der kan dog forekomme entre til siddepladserne helt oppe ved scenen.

Læs mere om aktuelle koncerter på AOK's Musik-side.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.