Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/09/18

Tivoli lukker for årets sommersæson på søndag

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Oplevelser 20. sep 2018

Der sker masser af ting i den sidste sommerweekend i Tivoli.
Fredagsrock siger tak for i år med dobbeltkoncert med
pop-poeten Carl Emil Petersen, tidligere forsanger i bandet Ulige Numre og aftenen afsluttes med ingen mindre end Søren Huss, der gang på gang har formået at ramme plet med sine danske sange

Lørdag er der biludstilling
Tivoli byder velkommen til en dag, hvor gæsterne får lejlighed for at komme helt tæt på biler fra Audi, Porsche, SEAT, ŠKODA , Volkswagen og Volkswagen Erhvervsbiler.

I år kan gæsterne også se den selvkørende bus fra Autonomous Mobility, som har kørt på Sjællands Universitetshospital, Køge, og snart ruller ud flere steder i landet.

Alle 21 biler udstilles på de smukkeste steder i Tivoli, og gæsterne vil fra 11.00-17.30 kunne møde sagkyndigt personale fra de seks bilmærker, som vil vise og guide gæsterne rundt om bilerne og bag rattet, hvor drømmene kan få frit spil i den eventyrlige Have.

Efter en historisk solrig sommer afslutter Tivoli dette års sommersæson med et alsidigt program, hvor der søndag aften sættes punktum med et festfyrværkeri ledsaget af musik af H.C. Lumbye.

Tivoli markerer sommersæsonens sidste dag med nogle af de mest traditionsrige aktiviteter. For fans af Rasmus Klump er der gensyn med alle de fire forestillinger, der har været spillet i år, mens pantomimefans kan se, hvad der sker, når Pjerrot sætter hele huset på den anden ende, når Kassander prøver at gifte Columbine væk til én, hun ikke vil have i forestillingen ”Pjerrots Fataliteter”. Pantomimeteatret afslutter traditionen tro sæsonen med forestillingen ”Tak for i år”, hvor alt kan ske. Her bliver balletchef, dansere og balletelever udsat for lidt af hvert af hemmelige gæster.

Tivolis 175-års jubilæumsparade
For sidste gang i år kan gæsterne se den over 100 meter lange 175 års jubilæumsparade. Der er tale om en kortege af farverige paradevogne, Tivoli-ikoner som Pjerrot og Tivoli-Garden flankeret af mere end 30 udklædte performere, der optræder til musik skabt af den popsangeren Soleima og legenden Bent Fabricius-Bjerre. Walt Disney World Resort har i øvrigt bl.a. bidraget med design af en paradevogn.

Hvad er tappenstreg?
For Tivoli-Garden er dagen fuld af traditioner. Efter paraden kl. 19.30 – der måske indeholder lidt spøg og skæmt – er det tid for de afgående gardere at takke af og overdrage deres hverv til de næste i rækken. Når denne lidt vemodige seance er slut, gør garden klar til tappenstreg: Med fakkeltog og orkester går Tivoli-Garden syngende gennem Haven og bliver undervejs mødt med stjernekastere ved Tivolis restauranter.

Farvel med stort fyrværkeri
Årets sidste dag i sommersæsonen slutter med stort festfyrværkeri fra Koncertsalens tag.

Udvalgte highlights fra årets sommersæson
Årets sommersæson har budt på 184 åbningsdage, hvilket er det største antal dage nogensinde i Tivolis historie. Ballongyngen og Den flyvende Kuffert rundede henholdsvis 75 år og 25 år. Vaffelbageriet fra 1908 kunne fejre 110 års fødselsdag. Pga. den historisk varme sommer har der kun været afviklet 15. fyrværkerier, hvor 9 blev aflyst grundet afbrændingsforbuddet. Der blev spillet over 1000 koncerter, og det blev til mere end 50 events og temadage.

Nimb Roof & Nimb Wellness
De sidste brikker er i øvrigt netop blevet lagt i Tivoli-Hjørnet, da Nimb Hotel lancerede Nimb Roof med Danmarks første hotel rooftop-pool og det eksklusive wellness-område Nimb Wellness med hamam, fitnessmaskiner med mere i stilede rammer i den anerkendte Nimb-stil.

Prisregn
I løbet af sommeren kårede TIME Magazine de 100 bedste destinationer i verden, og Tivoli kom med på listen. Tivoli Hjørnet blev tildelt hele to American Architecture Awards priser, der er en af USA's fornemmeste anerkendelser af ny arkitektur.

Tivolis grundlægger Georg Carstensen fik sin egen buste på pladsen foran Frederiksberg Rådhus, og der var premiere på den 150 meter lange jubilæumsparade. Og så var der alt det andet. F.eks. at Tivoli fik forlystelsen Tik Tak sin helt egen jubilæumsvin, -øl og -lampe.

På gensyn til Halloween i Tivoli 12. oktober

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort