Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/11/12

Tivoli klar med stor nybygning til næste sæson

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Tivoli har fundet plads til nye forlystelser  Foto: Kasper OlsenTivoli har fundet plads til nye forlystelser  Foto: Kasper Olsen
  • Tivoli har fundet plads til nye forlystelser  Foto: kasper Olsen

    Tivoli har fundet plads til nye forlystelser

    Foto: kasper Olsen
En genganger og to nye forlystelser samt mere end 600 nye kvadratmeter at brede sig på, lover Tivoli sine gæster den kommende sæson.

...

- Vi har endelig fundet en plads, der ikke tidligere har været brugt af gæster, jubler underdirektør i Tivoli, Mogens Ramsløv.
Det er i området, der kaldes "Det Muntre Hjørne", at den gamle have udvider med de nye oplevelser.
- Den Lille Flyver har vi bibeholdt, men i en ny form, hvor vi lader os inspirere af Tycho Brahe. Den bliver hævet op i luften, og det har givet os 300 ekstra kvadratmeter, fortæller Mogens Ramsløv. To af de tre forlystelser er direkte rettet mod børn og deres forældre, men for de mere spændingslystne kommer der også en endnu unavngiven, mavekildrene forlystelse, der kan trække gæsterne med op til fire gange tyngdekraften. Det er sædvanligvis kun jagerpiloter og andre vovehalse forundt.

Der er dog ingen tvivl om, at det er børnefamilierne, som er i centrum med udvidelsen i den gamle have.
- En stor del af området er jo tilegnet børn, og vi bygger efter et skalaforhold, der hedder 0.75. Det betyder, at børn føler sig meget store, når de kommer ind. Og de voksne, de kommer til at føle sig som kæmper, siger Mogens Ramsløv.
Inspiration til udsmykningen af de nye forlystelser kommer blandt andet fra den græske mytologi, og fra den danske astronom Tycho Brahe univers.

Inspirationen fra den danske renæssance og kendte københavnske bygningsværker som Amalienborg vækker begejstring i turistbranchen.
- Det er en fantastisk plan for byens vigtigste fyrtårn, siger administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, der er arbejder på at fremme Købehavn som turistby.
- Vi har ikke så forfærdeligt mange diamanter, men Tivoli er en af dem. Tivoli er meget for mange, og på byens vegne forventer jeg meget, siger Lars Bernhard Jørgensen.

De nye forlystelser og frie kvadratmeter kommer på bekostning af allerede eksisterende installationer. Det bliver dermed et farvel til en gammel kending.
- Vi har taget noget administration og flyttet væk og ud af haven. Derved har vi fundet 600 kvadratmeter, og samtidigt har vi nedlagt 600 kvadratmeter, hvor vi tidligere havde pariserhjulet "Det Store Ur", siger Mogens Ramsløv til AOK.dk

Tivolis ledelse vil ikke ud med prisen på ombygningen af Det Muntre Hjørne, men de forventer, at det vil kunne aflæses i besøgstallene den kommende sæson.
- Det er et tocifret millionbeløb i den høje ende, men der skal nyt og spændende til, siger Mogens Ramsløv.

Nedrivningen af de gamle forlystelser er i gang, men selve konstruktionen er endnu ikke. Tivoli forventer, at alle tre forlystelser står klar næste april, når haven igen åbner for rutsjebaner og salget af candyfloss.