Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/06/18

Tivoli Hjørnet får amerikansk hæderspris

  • Foto: Lasse Salling Foto: Lasse Salling
Tivolis nye knopskud tildeles American Architecture Awards 2018, for sit design, sin funktionalitet, æstetik og bæredygtighed.

Den prestigefyldte hæderspris gives til bygnings- og landskabsdesign udført af amerikanske arkitekter i eller uden for USA.

Tivoli Hjørnet er tegnet af New York-baserede Pei Cobb Freed & Partners Architects, og Tivolis direktør, Lars Liebst, glæder sig over prisen og over det inspirerende samarbejde med Ian Bader, der har været ledende arkitekt på projektet.

»Pei Cobb Freed & Partners er vant til at bygge blandt historiske bygninger og har med Tivoli Hjørnet formået at skabe et nyt, levende pejlemærke, der lægger sig flot op af deres tidligere projekter som f.eks. den berømte glaspyramide i Louvres gård i Paris«, siger han i en pressemeddelelse.

16 madstader

Tivoli Hjørnet åbnede i november 2017 og rummer ud over Tivoli Food Hall med 16 madstader bl.a. to restauranter, en filial af Illums Bolighus og en del af Nimb Hotel.

Tivoli Hjørnet er kåret af en jury, som har taget stilling til flere end 300 projekter og får prisen i kategorien »Mixed Use Buildings« (bygninger med flere forskellige formål).

Prisen uddeles af »The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.«

Det sker i New York i dag.