Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Tivoli - Det Gyldne Tårn

Tivoli fik i 1999 nyt vartegn. Et 63 meter højt tårn med en forgyldt løgkuppel i toppen. Herfra har man ikke alene en fantastisk udsigt over København, der er også udsigt til et frit fald mod jorden med 65 km i timen og en påvirkning på 1,5 G.
Tivoli fik i 1999 nyt vartegn. Et 63 meter højt tårn med en forgyldt løgkuppel i toppen. Herfra har man ikke alene en fantastisk udsigt over København, der er også udsigt til et frit fald mod jorden med en hastighed på 65 km i timen og en kraftpåvirkning på minus 1,5 G. Det vil svare til en mild grad af vægtløshed, en tilstand det ellers er umuligt at opnå i Jordens atmosfære.

Tolv personer ad gangen hejses man op til toppen med ryggen til tårnet og benene frit svævende i luften. Helt oppe er der lige lejlighed til at nyde udsigten, inden det går mod jorden med en hastighed, der faktisk er hurtigere end frit fald.

Systemet er amerikansk og hedder Turbo Drop. Lufttrykket i systemet bremser nedfarten på samme måde, som hvis man holder for lufthullet i en cykelpumpe, mens man pumper. Derefter ryger man halvvejs til tops igen, inden man langsomt sænkes tilbage til jorden igen.

Selve designet har Tivolis tegnestue ved arkitekt Søren Robert Lund stået for. Det er ham, der tidligere har tegnet bl.a. Arken og Tivolis egen Valhal.

Det gyldne Tårn er en del af Tivolis område, Orienten, der ligger i området fra Glyptoteksindgangen ned mod Søen. Her finder man også Restaurant Aladdin, Monsunen og en mængde andre kendte forlystelser. Andre attraktioner i Orienten er mavedans, slangetæmning og en vaskeægte kamel.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.