Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/12

Tilbage til Korsbæk

  • Matador" er tilbage tilbage på DR1. Grisehandleren, Misse Møhge, Maude, Laura og alle de andre velkendte personer fra Korsbæk kommer på skærmen på DR1 i efteråret. Skuespiller Buster Larsen (tv) i tv-serien Matador, hvor han spiller Grisehandler Oluf Larsen, sammen med skuespiller Kurt Ravn (th) som spiller Røde, og hunden Kvik. Foto: Mini WolfMatador" er tilbage tilbage på DR1. Grisehandleren, Misse Møhge, Maude, Laura og alle de andre velkendte personer fra Korsbæk kommer på skærmen på DR1 i efteråret. Skuespiller Buster Larsen (tv) i tv-serien Matador, hvor han spiller Grisehandler Oluf Larsen, sammen med skuespiller Kurt Ravn (th) som spiller Røde, og hunden Kvik. Foto: Mini Wolf
Tv-serien "Matador" tryllebinder atter de danske seere hver lørdag på DR1. AOK har samlet en guide til oplevelser i København, som kan bringe dig tilbage til "Matador"-tiden - og tilbage til Korsbæk.
 

Øl som hos Boldt

Man kommer ikke meget nærmere på følelsen af et frirum som Røde, Fede og grisehandlerens på Jernbanerestauranten end Arbejdsmuseets Café og Ølhalle. Caféen, hvor interiøret gennem restaurering er ført tilbage til det oprindelige fra 1892, er Københavns eneste fredede kælderbeværtning. Og det er ikke bare rammerne, der skaber stemningen fra Korsbæk . Både mad og øl serveres som på tjener Boldts tid, og f.eks fås en Stjerne Pilsner, der kom på gaden i 1947, med en tro kopi af den etiket, vennerne på Jernbanerestauranten i »Matador« snildt kan have siddet og pillet ved, mens de ventede på dagens flæsk og gule ærter. Sidstnævnte serveres i øvrigt også på Arbejdermuseet til 125 kr.

Hvad: Arbejdermuseets Café og Ølhalle »1892«
Hvor: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København K, tlf. 33 33 00 47, åbningstider: Man til søn 10:00 - 16:00

Mere om Arbejdermuseet

 

Frokost på Skovpavillionen

Under en køretur tager Maude og Hans Christian Varnæs ind på Skovpavillionen for at få en forfriskning, men her venter dem en ubehagelig overraskelse. Ved et bord sidder Hans Christians bror Jørgen ikke med sin kone Minna, men med den forkælede femme fatale Gitte Grå. Og så ved vi nok, hvad de to bestiller på denne romantiske location. Scenen spiller en vigtig rolle i serien og er optaget på Aldershvile Slotspavillon. Uanset om man har lyssky planer med at besøge Slotspavillonen, er den et besøg værd for den romantiske bygning de grønne omgivelser og udsigten til Bagsværd Sø. En Aldershvile platte fås f.eks til 150 kr. til frokost og vil man hellere spise middag på Slotspavillonen fås f.eks. smørstegt rødspættefilet til 185 kr.

Hvad: Aldershvile Slotspavillon

Hvor: Slotsparken 30, Bagsværd, tlf.: 44 98 00 30, åbningstider for á la carte: Tor til lør 12-21 og søn 12-17.

Mere om Aldershvile Slotspavillion

Rundtvisning i kulissen

Foto: Dennis Lehmann

Stumfilmsdivaer og folkekære filmstjerner har i over 100 år haft deres daglige gang på Nordisk Film. Hver dag kan helt »almindelige« mennesker følge i deres fodspor ved at tage på rundvisning i de gamle studier.

 

Stof til den grå atlaskes

Under Anden Verdenskrig måtte fruerne i Korsbæk få syet deres kjoler og kåber af lagner og duge, mens de drømte om fed silke og fine kniplinger som i de gode tider for Damernes Magasin. Vil man opleve indretningstilen og stemningen fra manufakturhandleren i Korsbæk , kan man kigge inden for hos Hvidberg Stoffer, der siden 1780 har leveret stoffer til konfektionsfabrikker, skræddere, teatre og i dag designere. Her fås helsilke og andre eksklusive stoffer fra de bedste producenter i i Europa, og hvis du stiller dig midt i lokalet med det gamle interiør, kan du næsten høre tante Møhge råbe: »Misse! Sig til Albert, at jeg vil have min grå atlaskes!«

Hvad: Hvidberg Stoffer
Hvor: Løngangsstræde 25, København K, tlf.: 33 13 56 70, åbningstider: Man til fre 10-17.30 og lør 10-14.

Mere om Hvidberg Stoffer

 

I frihedskæmperens fodspor

Har man set »Matador«, glemmer man næppe et af seriens bedste afsnit om den skæbnesvangre nat, da den forfinede og bacilleforskrækkede Maude Varnæs kører den bankfuldmægtige Hr. Stein i sikkerhed for nazisterens jødeforfølgelser i grisehandlerens bil efter spærretiden. Modstandsbevægelsen har en stor rolle i tv-serien, især repræsenteret gennem Dr. Hansen, Kresten Skjern og Elisabeth Friis, og vil man vide mere de mænd og kvinder, de portrætterer og mindes seriens scener fra krigen og befrielsen, skal man besøge Frihedsmuseets udstilling om livet i Danmark under krigen.

Hvad: Frihedsmuseet
Hvor: Churchillparken 7, København K, 33 47 39 21, åbningstider: tirsdag til søndag 10-17

Mere om Frihedsmuseet

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register