Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/02/10

Tag i legestue med dit barn

  • Foto: PR Foto: PR

Du kan blive kulret af at sidde indespærret i en københavner-lejlighed på 4. sal, og det kan dit barn også. Det er en god idé at komme ud og få frisk luft eller at møde andre mennesker med børn. Dit barn vil med garanti også elske at lege med andre end bare mor og far, og selv helt små babyer har behov for at opleve småfolk i øjenhøjde.

Mangler du gode idéer til underholdning for dig og dit barn under din barsel, eller trænger I bare til et hyggeligt afbræk fra hverdagens stressende ræs, så smut en tur i legestue. Se her, hvor du kan tage hen.

Filmbriller til børnene

Foto: Mike Blake
Takket være film som »Op«, »Det regner med frikadeller« og ikke mindst »Avatar« er der de seneste fire måneder solgt flere end 800.000 billetter til 3D-forestillinger herhjemme.
 

Legestue på bondegården

Foto: Ikke oplyst

Det hører til sjældenhederne, at københavnerbørn oplever rigtige bondegårdsdyr. Men du kan glæde dine unger ved at kigge forbi Bondegården i Remiseparken. Her kan I nemlig både se heste, køer, geder, kaniner, høns og de to grise Hans og Felix.

Hver onsdag er bondegårdens legestue åben fra klokken 10 til 12, hvor børn på 0-3 år sammen med deres forældre gratis kan være med til et par hyggetimer med sang, rytmik, leg og naturligvis en masse udendørs aktiviteter, hvor børnene kan lære dyrene at kende.

Bondegården i Remiseparken – onsdage kl. 10-12
Peder Lykkes Vej 71-73
2300 København S
Telefon: 32 58 39 63
www.bonderen.dk
Remiseparken

Naturen kalder

Foto: Henning Bagger
Børnefamilier har travlt og kommer for sjældent ud i den friske luft. Det forsøger Danmarks Naturfredningsforening at råde bod på med 400 naturoplevelser i 2010.
 

Kun for far

Foto: Ikke oplyst
Fars legestue skal forstås bogstaveligt. Legestuen på Nørrebro er et sted, hvor fædre hver torsdag eftermiddag kan lege og tumle med deres børn på 0-3 år, og for mødrene er der ganske enkelt adgang forbudt.

Det handler om rendyrket far-og-barn-tid, hvor du samtidig kan sludre med andre barslende fædre, mens ungerne mosler rundt og leger med de andre børn.

Der er tre sundhedsplejersker tilknyttet Fars Legestue, som skiftes til at komme en gang om ugen. De tilbyder samtaler om f.eks. børnenes søvn, kost og udvikling. På Fars legestue kan du være sammen med dit barn på dine egne præmisser.

Fars Legestue – torsdage klokken 13.00-16.30
Sundhedsplejen på Nørrebro
Kapelvej 44
2200 København N
Telefon: 3317 4113
http://www.farslegestue.kk.dk/

Frederiksberg Kirke

Pile Alle 3
2000 Frederiksberg

Leg i kirkerne

Foto: Brian Bergman
Der er tonsvis af gratis tilbud til børn i kirkeligt regi. Mange af de københavnske kirker tilbyder legestuer til småbørnsfamilier, og kravleklubben Tumlingen ved Frederiksberg Kirke er en klub for børn mellem 0 og 3 år.

Her kan ungerne hver onsdag mellem klokken 10 og 13 huje og lege i en stor sal, hvor der er bjerge af legetøj, bøger og babyrutsjebaner. Der er et stort køkken, hvor du kan lave frokost eller bage kage, og stemningen omkring det næsten altid fyldte spisebord er hyggelig for både dit barn og for dig.

Tumlingen – onsdage kl. 10-13.
Frederiksberg sogns Menighedshus,
Pile Allé 3 (indgang fra huset bagside)
2000 Frederiksberg
Telefon: 3321 3937
www.frederiksbergkirke.dk
Frederiksberg Kirke

Tidspunkt:

Onsdag 3. feb. 2010, kl 09:30
Se alle datoer

Det Lille Teater

Lavendelstræde 5-7
1462 København K

Nalles Taxa

Foto: Susanne Mertz
Det Lille Teater er et af byens bedste børneteatre for de mindste med høj kvalitetssikring. Og netop de helt små er målgruppen for det hyggelige, centralt beliggende teaters næste forestilling, »Nalles taxa« efter svenske Sven Nordqvists billedbog.
 

Hygge for singlemødre

Foto: Ikke oplyst
Er du alenemor, kan det sikkert være befriende at komme ud blandt andre, som også kender til den glæde, men også det enorme ansvar, det er at bo alene med et lille barn. Som supplement til din normale mødregruppe kan du og dit barn den første tirsdag i hver måned mødes med andre kvinder og børn i forældrebutikken Hva’ Så på Vesterbro til hygge og leg.

I butikken, som til dagligt sælger second hand-børnetøj, kan du og dit barn hænge ud med gruppen, og mens børnene leger, kan du selv få sludret med de andre voksne og nyde en gang kaffe og kage-slabberas.

Det er sundhedsplejerske Inge Mikkelsen og socialrådgiver Rikke Posborg, der står bag arrangementet.

Hygge for enlige mødre – første tirsdag i måneden kl. 15-17
Estlandsgade 20
1724 København V.
Telefon: 3331 7207
www.hvasaa.dk
Genbrugsbutikken Hva' Så

Blegdamsremisen Legeplads

Blegdamsvej 132 A
2100 København Ø

På Remisen

Foto: Morten Juhl

Den indendørs legeplads på Blegdamsremisen er en af byens helt store børneattraktioner, og den kæmpestore hal er hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 9.30-12.30 forbeholdt de 0 til 3-årige.

Det er legeland for både far, mor og børn. Man kan kaste sig over et hav af legetøj, gynger, rutsjebaner, legehuse og kæmpebyggeklodser. Det kan gå vildt til for sig, når de små tumler rundt på usikre ben, og derfor er området i hallen flere steder dækket med beskyttende faldunderlag.

Blegdamsremisens Legestue – tirsdage og torsdage kl. 9.30-12.30
Blegdamsvej 132 A
2100 København Ø
Telefon: 3526 4666
http://kubik.kk.dk/remisen

Blegdamsremisen

 

Skriv en kommentar