Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 16/04/18

Sund Naturpark

  • Sund Naturpark ved Mærsk Tårnet vil genoprette flere af de gamle arter, som fandtes på Græsningsfælleden frem til 1840. Foto: ©SLA/Jens Lindhe

    Sund Naturpark ved Mærsk Tårnet vil genoprette flere af de gamle arter, som fandtes på Græsningsfælleden frem til 1840.

    Foto: ©SLA/Jens Lindhe

I 2017 kunne man endelig dase i et helt nyt grøn byrum på Nørrebro. Her åbnede Sund Naturpark ved Panuminstituttet. Parken ligger som en naturlig forlængelse af det nye Mærsk Tårnet, som er en del af Københavns Universitet. Her er bygningens tage intregreret i det grønne byrum.

Parken ligger i forlængelse af det nye Mærsk Tårnet, som er en del af Københavns Universitet.

Den nye park er ikke kun en grøn oase, der skal fungere som et naturligt åndehul. Parken og det grønne miljø har en meget vigtig fuktion. Parken er designet til at kunne rumme og håndtere massive vandmægder fra f.eks. skybrud, og parken vil være medvirkende til, at bygninger og veje ikke bliver oversvømmet. Vandmasserne vil bliver opsamlet og naturligt renset i regnbede og store undergrundsreservoirer. Efterfølgende bliver det brugt igen til vanding og toiletskyl.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.