Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/12/13

Studerende producerer global reklamesucces

  • Foto: Screenshot fra reklamefilmen Foto:
Københavnsk produceret reklamefilm går verden rundt. Se den her og læs, hvor mange penge folkene bag den løber med, hvis de vinder.

5.480 reklamefilm produceret over hele verden var med i konkurrencen om intet mindre end 1 million dollars og visning af deres film til verdens største tv-begivenhed, Superbowl. Ud af de mange bud er 24 reklamer udvalgt, heriblandt de københavnske studerende fra Danmarks Medie og Journalisthøjskoles reklamefilm for Doritos.

Læs mere: Se billederne: Reklame skabte bombepanik i København

»Det er en konkurrence, som næsten hele verden har kunne deltage i,« fortæller en af de tre studerende bag reklamefilmen, Stine Thorbøll.

»Og vi er jo bare tre studerende. Vi er de eneste i Europa, som er kommet videre, og Superbowl er det vildeste sted at få vist en reklame.«

Normalt er det utrolig dyrt at få en reklameplads til den store, legendariske tv-begivenhed, og der er oftest tale om meget store budgetter med store, kendte filmskabere på credit-listen. Stine Thorbøll har et bud på, hvorfor lige præcis deres film er nået så langt.

»Jeg tror, vi har skilt os ud. Vi har undgået klicheer i produktionen, og vi har stået ved, at vi er danske og fra norden. Både humoren og det visuelle er meget nordisk stil, og det kan sagtens være det, der har gjort indtryk.«

Læs mere: Se billederne: Reklame skabte bombepanik i København

Præmien på 1 million amerikanske dollars svarer til næsten 5,5 millioner danske kroner. Oveni det kommer selvfølgelig den store ære af få vist sin reklame til Superbowl og et løfte om en meget lovende fremtid i branchen.

»Lige nu har vi svært ved at reagere på at komme i semifinalen,« udtaler Stine Thorbøll.

»Vi tager en dag af gangen og ser, hvad der sker. Vi har ikke forventninger om at vinde. Men lige nu er det bare vildt, at vi er blevet set i sådan et kæmpestort hav af rigtig flotte og professionelt producerede film.«

De fem finalister offentliggøres i begyndelsen af januar.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester