Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 13/03/14

Sort Kaffe & Vinyl

  • Foto: PR Foto:
  • Foto: PR Foto:
  • Foto: PR Foto:
  • Foto: PR Foto:
  • Foto: PR Foto:
Kaffe- og musikentusiasten Christian Rygaard har kombineret sine to lidenskaber med butikken Sort kaffe & Vinyl i Skydebanegade på Vesterbro. Butikken serverer nyristet kvalitetskaffe, samt musik på vinyl.

Christian Rygaard havde længe gået med tanker om at åbne enten en pladebutik eller en lille café med rigtig god kaffe. Da han faldt over lokalet på Skydebanegade, slog han to fluer med ét smæk og åbnede 'Sort kaffe og Vinyl'.

I den lille, hyggelige butik finder man guf for både ører og gane. Kaffen har Christian Rygaard hentet hos Risteriet i Studiestræde, men er man mere til en kold forfriskning, står der italienske sodavand fra San Pellegrino på hylderne.

Musikudvalget, som primært består af nye udgivelser eller genoptryk, byder på alt fra punk-folk, over electro trash og garagerock til verdensmusik og etnisk jazz.

Dedikerede vinylfreaks

Christian Rygaard hører til den lille, men determinerede kerne af musikentusiaster, der stadig sværger til de gamle vinylplader. Så man kommer aldrig til at finde den seneste 'Absolute Music' cd på hylderne i 'Sort kaffe og Vinyl', men derimod kun særligt udvalgte vinylplader.

Har man for længst kasseret sin gamle pladespiller, kan man høre pladerne på butikkens pladespiller, eller man kan låne et par hovedtelefoner og sætte sig udenfor, hvis vejret er til det. Men man kan også vælge at hoppe med tilbage på vinylvognen og investere i en ny pladespiller. Christian Rygaard sælger nemlig også de håndbyggede tjekkiske pladespillere 'Pro-ject', som har vundet adskillige priser, og som man kan tage under armen for cirka 2000 kr.

Christian Rygaard har i det hele taget bestræbt sig på at lave en feinschmecker butik, hvor han på både kaffe- og vinylområdet, præsenterer sine kunder for et lille kvalitetsbevidst udvalg. Og der er tydelig passion bag åbningen af den nye fusionsbutik.

Rent produktionsmæssigt er det dyrere at fremstille vinylplader, så det er naturligvis ikke alle udgivelser, der kommer som vinyl. Flere kunstnere, både danske og udenlandske, kræver dog at deres pladeselskaber udgiver et begrænset oplag af vinyler også, og Christian Rygaard har for eksempel både Arctic Monkeys, Johnny Cash og Beck stående på vinyl.

Følg med i Sort kaffe & Vinyls Facebook-side for at se, hvilke plader de får hjem.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.