Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Søndermarken

  • Søndermarken med egern Foto: Linda Henriksen

    Søndermarken med egern

    Foto: Linda Henriksen
Her luftes der hunde og løbes i den helt store stil. Søndermarken er mere mark og skov end park, og den er mere vild end den pæne Frederiksberg Have. Men egentlig hører Søndermarken med til anlægget omkring Frederiksberg Slot.

Her luftes der hunde og løbes i den helt store stil. Søndermarken er mere mark og skov end park, og den er mere vild end den pæne Frederiksberg Have.

Men egentlig hører Søndermarken med til anlægget omkring Frederiksberg Slot. Det er kun, fordi de deles af Roskildevej, at det virker som to forskellige parker.

I begyndelsen gik alléerne i en vifte ud fra slottet og gennem Søndermarken. Ideen var hentet fra det franske kongeslot i Versailles, baseret på at alle veje skulle føre til den enevældige monark. En rest fra den tid er Norske Allé som fører op til Carlsberg.

Søndermarken ejes af staten og vedligeholdes af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.