Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 22/08/17

Sherin Khankan: Islamisk feminisme. Gratis foredrag

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Sherin Khankan: Islamisk feminisme. Gratis foredrag

Brugeromtale
Oprettet af: William Salicath 22. aug 2017

Onsdag i Eliaskirken: mening, tro og etik - byder velkommen til foredraget Islamisk feminisme- dengang og nu med Sherin Khankan. Som altid starter vi med en kort gudstjeneste kl. 14, hvorefter der er kaffe i krypten og foredrag fra 14.45 - 15.45.

Sherin Khankan er Danmarks første kvindelige imam og stifter af Mariam Moske – Nordeuropas første moske med kvindelige imamer. I 2016 udpegede BBC hende til at være en af verdens 100 mest indflydelsesrige kvindelige pionerer i vor tid. I 2016 blev hun optaget i Kraks Blå Bog.

Kvinder i islam og islamisk feminisme: En personlig fortælling om etableringen af Nordeuropas første moske med kvindelige imamer. Institutionalisering af islamisk feminsme og sufisme i Danmark. Sherin Khankan giver eksempler på hvordan kvindelige imamer kan være med til at udfordre patriarkalske fortolkninger af islam, islamofobien og radikal islam.

Er det en myte blot at islam aldrig har haft en Martin Luther? Hvis ja hvori består den muslimske reform, hvem bliver den repræsenteret af dengang og NU? Og hvilken rolle spiller kvinder i den? Er kvindelige imamer f.eks. en mulighed? Hvad er forholdet mellem islam og Menneskerettigheder? Og hvad siger islam om kvinders stilling. Der gives et indblik i nylæsninger af Koranen med fokus på polygami, arveret, vidneudsagn og ægteskab på tværs af religioner? Er der en iboende undertrykkende essens i Koranen der forhindrer en muslimsk reform og som undertrykker kvinder? Er det muligt at være troende muslim og demokrat på samme tid? Hvordan kombinerer troende muslimer tro og sekularisme og er det overhovedet muligt? Foredraget giver en introduktion til begreberne tro og sekularisme og giver eksempler på nutidige muslimske reformbevægelser som kombinerer islam og sekularisme. Foredraget udfordrer tesen om at muslimer og islam skal og må afpolitiseres, for at kunne integreres succesfuldt i europæiske lande.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register