Føj til favoritter Del Send
Byliv | 23/05/18

Sejl rundt til stor designfestival

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Under festivalen kan man blive sejlet rundt i København. Foto: Filippo Bamberghi

    Under festivalen kan man blive sejlet rundt i København.

    Foto: Filippo Bamberghi
Festivalen »3 days of Design« fylder fra i morgen København med et hav af arrangementer. Her fem ting, du kan opleve.

På festivalen »3 Days of Design«, som begynder torsdag, er der mulighed for at møde designere og producenter, der er med til både at forme byen og udtænke alt det, vi fylder i vores boliger og bygninger.

Flere end 90 danske designbrands åbner dørene for publikum rundt om i byen og langs havnen, og alle, der vil have indblik i den danske designscene lige nu, er budt indenfor.

»Ideen er, at design skal opleves live. Derfor inviterer virksomheder og brands gæsterne ind bag facaden,« siger Signe Terenziani, som har taget initiativ til festivalen.

»Bag facaden« dækker blandt andet over et tætpakket program med alt fra udstillinger, foredrag til cocktailparties - her fem anbefalinger fra AOK.

Poetiske saloner

Foto: Filippo Bamberghi

Ti møbelproducenter, herunder Republic of Fritz Hansen, Won og Cane-line, står sammen bag arrangementet »Dine, Drink, Daze & Dream«.

Her viser de forskellige firmaer møbler fra deres seneste kollektioner, men det bliver ikke en klassisk opstilling, som man ofte oplever ved alverdens møbelmesser.

Det danske designstudio »All the Way to Paris« har i stedet skabt en installation med møblerne, og hele arrangementet kalder de »poetiske saloner«. En af ideerne er at give mindre producenter og designere, som ikke selv har et showroom, mulighed for at promovere deres møbler. Hvad de har fundet på, kan man opleve de næste tre dage med det i sig selv poetiske Moltkes Palæ fra 1702 som ramme. Det er arrangeret af »Træ- og Møbelindustrien«.

Hvor: Moltkes Palæ

Hvornår: 24, 25. og 26. maj, kl. 10-14

Spansk stjernedesigner

Spanske Patriicia Urquiola er besøger Paustian under festivalen. Foto: Filippo Bamberghi

Patricia Urquiola er født i Spanien, hvor hun er uddannet designer og arkitekt. I dag bor hun i italienske Milano, men hendes design og indretning kan man se mange steder i verden. Også i Danmark, hvor hun forrige år skabte serien »Urkiola« for Living Georg Jensen. Nu besøger hun København til en design talk i samarbejde med Paustian og det italienske mærke Cassina, som hun er Art Director for. I anledning af »3 Days of Design« har Paustian en særudstilling med hendes møbler for Cassina – blandt andet Floe Insel Sofa, Beam Sofa System og lænestolen Gender.

Hvor: Paustian.
Tilmelding her
THvornår: 25. maj, kl. 17.15

Nye talenter

Foto: Filippo Bamberghi

DesignWERCKs beliggenhed på Holmen er i sig selv en attraktion på en sommerdag, og så er det et oplagt sted at blive præsenteret for nye talenter – hvilket folkene bag har specialiseret sig i under navnet »Wine and design« (det er nemlig også et sted, hvor man kan få et godt glas vin). Under »3 Days of Design« er der mulighed for at møde nordiske designere som True North Designs, Make Nordic, Thors-Design og CPH Square, tale med trendeksperter og se på en række køkkenløsninger til inde og ude.

Hvor: DesignWERCK, Krudtløbsvej 12, København K.

Hvornår: 24. og 25. maj, kl. 10-20, 26. maj kl. 10-16.

Kay Bojesen og Finn Juhl i forening

Finn Juhls bord, som dækkes op. Foto: House ogf Finn Juhl

De var kolleger og venner, og nu er deres arvtagere gået sammen om en række events i forbindelse med de tre designdage. Mød og tal eksempelvis med Kay Bojesens yngste barnebarn og oldebarn, som har dækket Finn Juhls »Sølvbord« – navnet har det fået på grund af sølvplaketterne, der er spredt ud over bordpladen. Sølvplaketterne opdeler samtidig bordet i kuverter til enten fire, seks, otte eller ti personer. Her bliver det dækket med klassikere som Grand Prix-stellet, men også med Kay Bojesen-design, der ikke tidligere har været sat i produktion.

Hvor: Frederiksgade 1

Hvornår: 24. maj, kl. 12-17

Pop Up-ambassade

Det schweiziske brand Freitag er udstillet under festivalen. Foto: Filippo Bamberghi

Designmuseum Danmark er naturligvis også med under »3 Days of Design«. Her kommer det i høj grad til at handle om Schweiz. Her vil en række udstillinger vise noget af det ypperste fra landet – fra historien om tasken Freitag til spildesign, ligesom museet præsenterer en ny disciplin: »Pop-Up Embassy«, hvor den schweiziske ambassadør, Benedikt Wechsler, hver dag på forskellige tidspunkter taler med besøgende. Ideen er, at diplomatiet rykker ud til folket i stedet for at gemme sig i bevogtede domiciler.

Hvor: Designmuseum Danmark, Bredgade 68.

Hvornår: 24.-26. maj. kl. 10-18.