Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 04/01/12

Sådan kommer du videre med dine nytårsforsætter

  • Træningspavillioner ved Fredens Park er et populært stop for løberne rundt om søerne. Foto: Malte KristiansenTræningspavillioner ved Fredens Park er et populært stop for løberne rundt om søerne. Foto: Malte Kristiansen
  • Foto: Scanpix Foto: Ikke oplystFoto: Scanpix
  12  
Nytårsforsætter handler om at holde op med at ryge, at tabe sig og leve sundere. Her er fem fine forslag til, hvordan du kommer videre med nytårsforsætterne.

Utterslev Mose

Utterslev Mose -
2400 København NV

Motion

Foto: Thorkild Hansen
Fem kilo lettere. Det er en klassiker blandt nyhedsfortsætter at ville tabe sig. Og klassikeren kan koste knaster. For det kan sagtens koste et par Lillebæltsbroer – som er på de nye 100-kronesedler – om måneden at slippe af med den brune sovs på maven og marcipanen, der har sat sig på lårene, hvis det skal foregå i et fitnesscenter.

Men du kan også strejke og bøje dig helt gratis i moderne maskiner. Både ved Fredens Park og Utterslev Mose står der såkaldte Træningspavilloner, som du uden regning kan boltre dig i – på eget ansvar. Der er både maskiner til ryggen, maven, armene, hofterne, armene, benene, skuldrene og andre nævneværdige lemmer.

Der er de traditionelle maskiner som ryg-bænk, step-bænk og ribbe. Men man kan også kaste sig ud i maskiner, der kan få én til at tænke på Chaplins ”Moderne Tider”. Var det for eksempel noget med en tur i vrideren eller hjulet? Det lyder måske mistænkeligt, men de er gode for din lænd og arme.

Hvad: Træningspavilloner
Hvor: I Fredens Park og Utterslev Mose
Hvordan: Se instruktioner på Københavns Kommunes hjemmeside
Hvor meget: Gratis

The Raw Tribe

Blågårdsgade 2a
2200 København N

Sundhed

Foto: PR

Skal det nye år være sundt? Sådan seriøst sundt? Så er det rå raw food-køkken måske svaret på dine bønner - og spirer, som køkkenet også er kendt for. Raw food-fans er på jagt efter enzymer, som hjælper til at optage og nedbryde den mad, vi hælder ned igennem svælget.

Men de ødelægges ved opvarmning. Derfor bliver raw food ikke tilberedt over 42 graders celsius. De overlevne enzymer er gode ved din krop og kan trykke på bremsen, når det gælder aldringsprocessen og sygdomme. København har flere raw food butikker, der tilbyder økologiske retter spækket med vitaminer, antioxidanter og mineraler.

Hos The Raw Tribe i Blågårdsgade kan du fylde krop og sjæl med rispapirsruller med nøddepaté, grønt og spirer, en grøn juice med spinat, persille, squash og citron eller et stykke pizza med hørfrøbund, nøddecreme, squash og svampe.

Hvad: The Raw Tribe
Hvor: Blågårdsgade 2a, kld., København N
Hvor meget: Juice 48 kr., pizza slice 45 kr. og rispapirsrulle 30 kr.

Lomos Food Shop

Holbergsgade 17
1057 København K

Luksus

Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst

Nytårsfortsætter kan også gå mod strømmen. Skal 2012 være lidt lækrere? Hvis ja, så er mulighederne mange – hvis pengepungen rækker. Tiden er til luksuriøst smørrebrød, overdådige flødeboller og alskens kaloriefyldte store og små lækkerier, som kroppen i første omgang takker dig for, men som du senere må bøde for, hvis du er en af dem, der kan få dårlig samvittighed af de efterhånden helsefreaks i hobetal, der hopper rundt på tv og giver dig dårlig samvittighed over, at du ikke løber et halvmaraton i frokostpausen.

Hvis du godt kan tillade dig selv lidt godt og lækkert, så kan du slå et smut forbi Lomos Food Shop på Holdbergsgade. Her kan du få din gane og smagsløg til at sjunge, hvis du forkæler dem med et lufttørret andebryst, trøffel og svampe tapenade på glas og franske oste i kilovis. Men som sagt, skal der muligvis en vis portion mådehold indover, for man sagtens komme af med 200 kroner for et kilo spanske mandler.

Hvad: Lomos Food Shop
Hvor: Holdbergsgade 17, Kbh K
Hvordan: www.lomos.dk

Kvalitetstid

Tårnlegepladsen i Fælledparken. Foto: Ursula Bach

Kvalitetstid med børnene kan også foregå på en kvalitetslegeplads - en Tårnlegeplads. Sådan én findes i Fælledparkens hjørne mod Blegdamsvej og Rigshospitalet. Her er Københavns mest kendte tårne skaleret ned og kopieret til klatretårne. Man svinger sig kækt i Marmorkirkens tårn, krabber rundt i Rådhustårnet eller aber sig op i Rundetaarn.

Tårnene er kopier af Vor Frelsers Kirkes tårn, Rådhustårnet, Rundetaarn, Marmorkirkens tårn og Børstårnet. Legepladsen er en interaktiv legeplads, hvor børnene ud over selv at finde på lege, også kan blive inddraget af den elektronik, der er på legepladsen. De kan lege elektronisk fangeleg over Børstagene eller løse en rebus i Rundetaarn. Tårnlegepladsen er en gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond og er en del af den fornyelse, som Fælledparken gennemgår indtil 2013.

Hvad: Tårnlegepladsen
Hvor: Fælledparken
Hvornår: Hver dag kl. 9-17

Hypnose Skolen

Kastanie Alle 4, 1.t.v.
2720 Vanløse

Bare bedre

Foto: Mads Nissen Foto: Ikke oplyst

Hovedparten af alle nytårsforsætter handler om rygestop, vægttab, mindre stress og bedre humør. Det kan alt sammen klares med selvhypnose, hvis man har mod på det. Med selvhypnose får man kontakt til sine egne ressourcer og forøger sine muligheder for selv at skabe positive forandringer. Selvhypnose er velegnet til at ændre vaner og til selvterapi.

Ved selvhypnose sætter man sig selv i en hypnosetilstand, hvorefter man med ord og billeder påvirker sin underbevidsthed. Nogle kan lære sig selv det ellers kan man gå på et 1-dageskursus og få en indføring i teknikken og få mulighed for at træne og afprøve den, så man kan arbejde videre med den hjemme. Selvhypnose giver det enkelte menneske større herredømme over egne fysiologiske processer. Også f.eks. ændre blodtyk, smertekontrol, forbedre migræne og styrke selvhelbredelse.

Hvad: Selvhypnose
Hvor: F.eks. Hypnoseskolen, Vanløse
Hvornår: 18. marts

 

Det mener brugerne..

fre

I visited several web pages but the audio feature for audio songs existing at this web site is actually wonderful.

liberateulysses.com

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register