Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 09/07/12

Sådan kommer du dig ovenpå Roskilde-festivalen

  • Foto: Andreas Beck Foto: Andreas Beck
Drop sofa, junkfood og dårligt tv. Der er langt bedre og dybere måder at komme sig ovenpå festivalen på. AOK viser vej til steder, som kan helbrede selv den værste ubalance.

...

Du ved det allerede, før du pakker teltet: Når du kommer hjem efter en uges Roskilde Festival med masser af fest, store mængder alkohol, alt for lidt søvn og dårlig hygiejne, så har du det skidt. Og kroppen har brug for en kraftig omgang forkælelse. Mange vælger sofa, junkfood og ukritisk tv-kigning, men København byder på langt bedre muligheder for at rejse dig fra støvet. AOK har fundet stederne, hvor du kan komme til live igen efter festivalstrabadserne på den gode, dybe måde.

Helle Dueholm

Classensgade 6. Tv
2100 København Ø

Sten på kroppen

Foto: Ikke oplyst

Hos Helle Dueholm i Classensgade bruges der varme (og kolde) sten til at rense din krop for affaldsstoffer. Helle Dueholm er en af de første i Danmark til at praktisere denne termoterapeutiske stenmassage, som ikke skal forveksles med den mere simple “hot stone massage”.

Den termiske terapi stammer dels fra gamle indianske og dels fra tyske massageprincipper. “Der er ikke så meget hokuspokus i det; jeg bruger ganske enkelt temperatursvingningerne til at sætte gang i blodet,” siger Helle Dueholm, da AOKs udsendte lægger sig på briksen. De første varme sten rammer kroppen, og efter et stykke tid tilføjer Helle en kold sten, som hun trækker i velvalgte baner på ben og arme, og virkningen mærkes med det samme. Det er lidt, som når man efter en tur i sauna hopper under den kolde bruser- bare uden chok-effekt.

Efter en time i Helles kyndige hænder sitrer kroppen på en afslappende måde, der kun kan betyde, at affaldsstofferne er ved at blive fordrevet fra ens brugte legeme. Tilbage i den støjende og væmmelige verden føler man sig renset og næsten klar til endnu en festival, og har som en lille bonuseffekt fået taget toppen af den daglige stress. Og man har næsten lyst til at tage en af de glatte sten med hjem og bare holde den i hånden resten af dagen.

Hvad: Termoterapeutisk stenmassage
Hvor: Helle Dueholm, Classensgade 6, tv. www.stenmassage.dk/velkommen
Hvor meget: 650 kroner

Fodzonen

Danasvej 29 kld. th
2000 Frederiksberg

Tryk på fødderne

Foto: Japolia

En af de mildeste og behageligste måder at få regenereret kroppen på efter en festival er en omgang zoneterapi, hvor alle kroppens ømme og overbelastede områder behandles via blide tryk under fødderne. Prøv for eksempel den nyåbnede Fodzonen på Danasvej, hvor Laila Heller har åbnet en lys klinik i hvid og vindruegrøn sammen med en massør.

Behageligt placeret på en briks starter behandlingen med, at fødderne opvarmes med en rotering af leddene. Min storetå knirkede temmeligt meget, hvilket viser sig at være forbundet med ryggen (ingen overraskelser der). Herefter smøres fødderne ind i balsam, og så får alle de indre organer, som kan være blevet overbelastet på festivalen - lever, nyrer, lunger og tyktarm - en god omgang gennemnulring via punkterne på fødderne. Det ømmeste sted under min fod viste sig at være galdeblæren (som nedbryder fedt) og milten (som har med immunforsvaret at gøre). Men de områder er næsten altid ømme, siger Laila Heller.

Undervejs kan hun mærke, hvor der er ubalancer i systemet (hun kalder det "gnusk" og siger, at det knirker lidt, ligesom kartoffelmel)), og hun fortæller, at behandlingen løsner en masser affaldsstoffer i systemet, så det kan anbefales at drikke masser af vand efterfølgende. Og så får man ovenikøbet masseret de ømme festivalfødder, hvilket gør zoneterapi til en af de behageligste post-festivalbehandlinger overhovedet.

Hvad: Zoneterapi
Hvor: Fodzonen, www.fod-zonen.dk, Danasvej 29, kld. th, Frederiksberg - Laila Heller
Hvor meget: En time koster 450 kr., mens en halv koster 250 kr.

Aquafeet

Nikolaj Plads 32
1067 København K

Fisk på fødderne

Foto: Aquafeet

På en gennemsnitlig festivaldag går man et sted mellem 15 og 20 km, så der er ikke noget at sige til, hvis man har ømme fødder når man kommer hjem.

Læs: Så langt går du på Roskilde

En sjov og yderst behagelig måde at få nye fødder på er ved at lade de såkaldte doktorfisk rense dine fødder for døde hudceller. Doktorfiskene (Garra Rufa, som de hedder i hjemlandet Tyrkiet) har et syreholdigt enzym i munden, som gør dem specielt egnede til at suge døde hudceller fra fødderne. AOKs udsendte besøgte den meget rare Aquafeet på Nikolaj Plads, hvor man kan sidde med fødderne begravet i fisk og nyde udsigten over en af Københavns hyggeligste pladser. Behandlingen starter med en kort fodskylning, hvorefter man tager plads foran en af Aquafeets fem tanke og lader de små fisk kaste sig over fødderne. Særligt kildne folk vil måske afstå fra at prøve doktorfiskene, men for AOKs testperson gav fiskene en let prikkende og meget behagelig minimassage, som er helt perfekt efter en festival.

Hvad: Doktorfisk
Hvor: Aquafeet, Nicolaj Plads 6, www.aquafeet.dk
Hvor meget: Basisbehandlingen på en halv time koster 249 kroner hos Aquafeet. Vil man have tilføjet en fodkur, er prisen 289 kr., og for 399 kr. får man den store pakke med tilhørende frugt, chokolade og aperitif samt en hel time i selskab med doktorfiskene.

Amoxa

Langebrogade 25
1411 København K

Nåle i kroppen

Hvis man er lidt bekymret over det der med at få stukket små nåle i kroppen, er Amoxa på Christianshavn et rigtigt godt sted at stifte bekendtskab med akupunkturens verden. Her giver Helle Ella nemlig en af de blideste akupunkturbehandlinger, undertegnede har oplevet, med overkommelige koreanske nåle, som er så fine og tynde, at selv den mest tømmermændsplagede, hudløse nålefobiker vil kunne klare dem uden problemer.

Helle Ella har akupunktur-erfaring fra hele verden (fra Kina og Vietnam til Hawaii og Australien) og beskriver det, hun foretager sig, som at "dreje nøglen og åbne døren til dit eget fantastiske medicinskab". Man kan ikke planlægge behandlingen på forhånd, for hver gang tages der udgangspunkt i, hvor personen, som kommer ind gennem døren, befinder sig på det givne tidspunkt.

Men har du festivaltømmermænd, vil der typisk skulle placeres en nål, der kan arbejde med din lever (mellem storetåen og pegetåen) og nyren (ved anklen). Og når der er placeret nåle nok, ligger man i en halv time i totalt fredfyldt ro og lader dem udføre deres magi. En behandling, der når langt dybere ned end din post-Roskilde-slidthed.

Hvad: Akupunktur
Hvor: Amoxa, Langebrogade 25, tlf. 32 57 58 88
Hvor meget: 4-500 kr. Mere info på www.amoxa.com

Arndal

Store Kongensgade 21
1264 København K

Alger og ansigtsmassage

Foto: PR

Hvis du ikke har brændt hele månedsbudgettet af på Roskilde Festival, så er et besøg på Arndal Spa en oplagt mulighed. Arndal, som tidligere har holdt til på D’Angleterre, har nu til huse i Hotel Skt. Petri i Krystalgade, og her kan man få en detox-kur, der trækker alt det snavs, du har proppet i kroppen under festivalen, ud igen.

“Detox er blevet sådan et “hurra”-ord, men kuren fjerner i hvert fald det sukker, alkohol, koffein og smog, som lægger sig i kroppens ydre hudlag,” siger den daglige leder, Rikke La Cour Belsø, inden AOKs detox-tester bliver vist til rette af Melissa fra Canada.

Efter hurtigt at have overvundet blufærdigheden ved at optræde i Arndals praktiske engangstanga, er jeg klar til at lade Melissa smøre mig ind i en saltscrub, der fjerner hudens yderste og dødeste hudceller. En hurtig tur under bruseren, og så sætter Melissa kuren i gear for alvor. Jeg bliver indsmurt i Arndals egen algecreme og rullet som en pølse, hvorved algerne kan få lov at suge giftstofferne ud af kroppen, mens massøren tager fat på en omfattende ansigtsmassage med både dybderensende og opbyggende olier og cremer. Massagen og den dæmpede musik i lokalet luller næsten en i trance, og den efterfølgende kraniemassage sætter sidste trumf på behandlingen.

Efter at have skyllet algerne af og indtaget et glas friskpresset juice, kan AOKs udsendte vende tilbage til virkeligheden med den blødeste ansigtshud i mands minde, samt en nyrestaureret og velduftende festivalkrop. Kuren varer halvanden time og koster 1550 kroner - tæt på det samme som en Roskildebillet - men så er der altså også tale om velvære ud over det sædvanlige.

Hvad: Detox-kur
Hvor: Arndal Spa, Skt. Petri hotel, Krystalgade 22
Hvor meget: 1550 kroner. Læs mere på www.arndalspa.dk

Solar Plexus

Studiestræde 43, kld.
1155 København K

Gurkemeje på kroppen

Foto: Ikke oplyst

Dårligdom kan hives ud af kroppen på mange måder, og en af de mere alternative kan afprøves i velværeklinikken Solar Plexus, som både har lokaler i Studiestræde og Vestergade. Det drejer sig om en gurkemejemassage, og selvom den faktisk ikke kan findes på listen over Solar Plexus' brede vifte af massage- og velværebehandlinger, hvis man kigger på hjemmesiden eller i brochurerne, er behandlingen gået hen og blevet meget populær - givetvis pga. sin eftertragtede anti-cellulite-virkning. Mave, baller og lår masseres med varmende massagepudder fyldt med bl.a. gurkemeje, kanel, ingefær og muskatnød, og behandlingen, som også bruges i Malaysia efter fødsler, skulle både reducere væskeansamlinger, stimulere trætte muskler og forbedre figuren. Perfekt til den festivaltrætte krop!

Når kroppen er grundigt masseret ind, wrappes man ind i folie, og vil man have den fulde detox-effekt, kan man beholde folie og kropsmasken på inde under tøjet og lade det virke i seks timer, før man hopper i bad og skyller massagepudderet af. Sand festival-stil! Det var der ikke tid til i denne omgang for AOKs udsendte, som til gengæld kunne bevæge sig tilbage ud i virkeligheden med de måske blødeste baller i landet.

Hvad: Afgiftningsmassage med gurkemeje
Hvor: Solar Plexus, Studiestræde 43, tlf. 33 15 00 66
Hvor meget: Solar Plexus tilbyder mange forskellige massager, som alt efter ønsket minuttal koster fra 338 kr. til 885 kr. Mere info på www.solplex.dk


Godthjælp Akupunktur og Zoneterapi

Rosenborggade 3 1. th
1130 København K

Nåle i øret

Det er nemt for krop og hoved at falde til ro ovenpå festivalroderiet på Rosenborggade 2, hvor der er højt til loftet, god plads og store, smukke vægmalerier - og en stemning af beroligende professionalisme, der gør klinikken til den mest læge-agtige oplevelse i denne guide. På den gode måde, altså.

Jeg er her for at teste auriculo (øreakupunktur) og posturologi (behandling af kropsholdning og forstyrrelser i bevægeapparatet), og besøget indledes med et spørgeskema: Er jeg højrehåndet, har jeg haft bøjle på, tager jeg medicin, har jeg haft stress?

Min fodstilling og holdning tjekkes. Da jeg får besked på at følge spidsen af en kuglepen, hakker mine øjne. Det er, får jeg at vide, min højre og venstre hjernehalvdel, der ikke snakker optimalt sammen mere. Mine kæbeled er åbenbart også hyperanspændte. Tja, det er hårdt at være på festival.

Det kan fixes med små permanåle, som stikkes en millimeter ind i øret og kan blive siddende et sted mellem to og fjorten dage. De ligner små, mørke minipiercinger - og virker så længe, de bliver siddende.Og faktisk bør man bare lade dem blive siddende, indtil de falder ud af sig selv.

Øreakupunkturen giver en øjeblikkelig, småtummelumsk virkning, som gør det helt klart, at der var noget at tage fat på, og jeg kan gå småsummende tilbage ud i de københavnske gader efter cirka en halv times behandling. Og jeg har tænkt mig at beholde dem i ørerne. Festivalkroppen har helt sikkert brug for hjælpen.

Hvad: Auriculo og Posturologi
Hvor: Godthjælp Akupunktur og Zoneterapi, Rosenborggade 2, 1. th
Hvor meget: Første behandling koster 650 kr., efterfølgende 550 kr. Læs mere på godthjaelp.dk


Japansk healing

Vil du have opladet batterierne på en anderledes måde, er der mulighed for at få en speciel omgang reikihealing i Rantzausgade. Reikihealing er en japansk healingmetode, som fungerer med simpel håndspålæggelse på forskellige steder på kroppen. Man skal bare ligge på briksen og tage imod, og "det virker, selvom man ikke tror på det", som behandler Trille Palsgaard muntert siger.

Det særlige ved den lille klinik på Rantzausgade er, at Trille, som også er professionel sanger, kombinerer reiki med lydhealing med stemmen, der som et andet ekkolod afsøger de områder på kroppen, hvor der er ubalancer.

Og der var ikke noget at tage fejl af i mit tilfælde: Der var markant forskel på stemmens klang alt efter hvor på kroppen, vi befandt os.

Men alt det behøver man slet ikke at bekymre sig om, mens man ligger der på briksen og får healet sit festivalflossede legeme. Man skal bare lukke øjnene og tage imod energien, der får sat systemet tilbage i balance.

Hvad: Reiki-healing
Hvor: Rantzausgade 9, Kbh. N
Hvor meget: En til halvanden time koster 600 kr.

Grøndal Centeret

Hvidkildevej 64
2400 København NV

Vægtløs wellness

Foto: PR

I kælderen under Grøndal Centrets lidt grå ydre, finder man en både billig og behagelig mulighed for at slippe af med post festival stress. Grøndal Centret har nemlig to af de såkaldte Floating tanke, som er det tætteste man kommer på at bade i Det døde hav, uden at tage turen til Jordan.

I tankene er der 30-40 cm ekstremt saltholdigt vand, der gør at man flyder ovenpå vandoverfladen. Det kræver kun begrænset selvkontrol at lægge sig på ryggen og stole på, at vandet faktisk “bærer” én og efter fem minutters tid i den helt mørke tank og til tonerne af afdæmpet musik, opstår følelsen af at være næsten vægtløs. Tankene er udstyret med ventilator, lys og sågar en alarm, hvis panikken skulle brede sig. Afhængig af ens tendens til klaustrofobi, kan man også lade døren stå åben, men overgiver man sig til mørket, stilheden og det opvarmede vand, mens man lader hjernen tømme for tanker, så får man en afslappende oplevelse, der står i skarp kontrast til festivalens larm, lugt og generel kaos.

Vandet med det høje saltindhold er gavnligt for folk med hudproblemer og har især været brugt for psoreasis patienter, men nu er det blevet almindeligt for stort set alle mennesker at gøre floating tankene til en almen wellness oplevelse. Der findes kun ganske få tanke af forskellig form og størrelse i København. Tankene i Grøndal Centret hører til de store af slagsen, men prisen ligger i den lave ende. Er man to, der benytter hver sin tank på samme tid, skal man af med 400 kroner, mens en enkelt person koster 250 kroner.

Der er håndklæde, shampo, creme og kildevand med i prisen, så man behøver ikke at medbringe det store udstyr. 45 minutter i dette flydende mørke er en wellness oplevelse uden de store armbevægelser, men med et virkelig afslappende resultat. Og man kan endda medbringe sin egen cd, hvis man har særlige musikalske ønsker til afslapningen.

Hvad: Floating tank
Hvor: Grøndal Centret
Hvor meget: 250 kroner for fem kvater (tre kvarter i tanken), 400 for to personer

 

Det mener brugerne..

Tomme tønder buldrer mest

Tomme tønder bulder mest er et gammel ordsprog. Husk at selv om " i " ikke ved noget om den alternative viden, er det ikke ensbetydende med at det ikke er sandt.

 

Fup og fidus

Er enige med de to kommentarer om, at man her gør reklame for nogen, som jeg ikke engang er sikkert på laver noget, som kan tåle dagens lys. Har hørt, at man kan få overført smitsom sygdomme ved fiskepedikure. Og jeg får akupunktur hos en overlæge, henvist gennem min læge. Jeg var ikke klar over, at der fandtes så mange aktører på den grå wellness marked. Kan enhver slå sig ned, hbis de lejer en lokaler og kan fremvise stempler i passet fra eksotiske rejser?

 

Reality check!

Ophobning af affaldsstoffer, akupunktur, zoneterapi, japansk healing. Suk. Trist at Berlingske vælger at lægge spalteplads til at promovere dette pseudovidenskabelige bras. Der manglede bare noget om homøopatisk magi og sjælevandringer, men der er jo en ny dag i morgen.

 

Sten på kroppen

Min bare mås - tak fordi I bragte præcis den som det første; så behøvede jeg nemlig ikke læse mere! I guder...

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register