Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 01/02/13

Rundtur i Reformationens København

Tidspunkt

Højbro Plads

Højbro Plads 1
1200 København K
 

 

  • Det er turarrangøren History Tours, der inviterer københavnerne på en vandring tilbage i tiden. Fotoet er fra et noget lunere tidspunkt af året. Foto: PRDet er turarrangøren History Tours, der inviterer københavnerne på en vandring tilbage i tiden. Fotoet er fra et noget lunere tidspunkt af året. Foto: PR
Blodet flød i femtenhundredetallets København, og det genoplives med byvandringer hver lørdag i februar og marts.

For 500 år begyndte en af de største omvæltninger af kongeriget Danmark, der både betød hungersnød og borgerkrig. Slagsmålet mellem katolikker og tilhængere af Reformation i 1536 var bestemt blodig. De kapitler af det 16. århundrede bliver hver lørdag i februar og marts optrævlet, når History Tours gennem februar og marts afholder byvandringer i middelalderens København. På tronen regerede Christian 2., der skaffede indvandring af hollandske bønder til Amagers ager og erobrede Sverige. Succes sluttede brat med Det Stockholmske Blodbad og Reformationen.

De guidede ture med en historiker begynder på Højbro Plads lørdag middag, og gæsterne kommer omkring datidige seværdigheder som Jarmers Tårn, Skt. Petri Kirke og Helligåndshuset, for til sidst at slutte ved Nikolaj Kirke, der var hjemmebanen for Reformationens tilhængere.

l. 12. Fra Højbro Plads går deltagerne rundt i den ældste del af København og hører om de ældste bygninger i byen, bl.a. Jarmers Tårn, Skt. Petri Kirke, den gamle bispegård og Helligåndshuset. Turen slutter ved Nikolaj Kirke, som var Reformationsbevægelsens centrum i København. Reformationen blev endeligt gennemført i 1536 efter borgerkrigen Grevens Fejde, hvor København var under et års belejring med sult og elendighed til følge.

Hvad: Byvandringer i Reformationens København
Hvor: Fra Rytterstatuen af Absalon på Højbro Plads
Hvornår: Turen begynder klokken 12.00 hver lørdag i februar og marts. Turene varer omkring halvanden time.
Hvordan: Prisen er 80 kroner per person, og det er ikke nødvendigt at bestille på forhånd.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register