Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Rådhuspladsen

  • Foto: Linda Kastrup Foto: Linda Kastrup
Rådhuspladsen er byens store folkelige plads, hvor mennesker færdes i transit i alle døgnets timer, og hvor nationens sportshelte modtages, når de vender hjem efter sejre i udlandet. Den nuværende plads er inspireret af formen på en muslingeskal.
Rigtige kosmopolitter ved, at man ikke er landet i København, før man ser lysreklamerne på Rådhuspladsen og eventuelt sætter tænderne i en god dansk hotdog med det hele. Her modtages nationens sportshelte- og heltinder, når de vender hjem efter sejre i udlandet.

Rådhuspladsen er Københavns store folkelige plads med international atmosfære, Københavns pumpende hjerte, hvor mennesker færdes i transit i alle døgnets timer.

Her sker der altid noget, og det er let at blive irriteret på vej hen over pladsen, mens man bander over duer, fulde mennesker og den altid larmende flok af enten musikere eller demonstranter, som tager pladsen op for ordentlige mennesker.

Den nuværende plads er inspireret af formen på en muslingeskal, og sådan var det også, da Rådhuspladsen blev bygget af arkitekten Martin Nyrop. Han var inspireret af rådhuset i Siena i Toscana, og Rådhuspladsen var oprindeligt udformet direkte som en muslingeskal.

Efter 2. Verdenskrig blev pladsen fyldt op med bunkers, og lige siden har trafikken domineret pladsen. Busserne og deres stoppesteder gjorde i mange år forvirringen total, især da busser og biler kørte tværs over pladsen. Det blev der sat en stopper for i 1996, og mens mange stadig drømmer om at flytte glasterminalen, så må man erkende, at pladsen i dag er smukt formet og en oplevelse at krydse til fods.

Lige nu er der fuld gang i metrobyggeriet på den store plads, og metroen og hele rådhuspladsen vil stå åben i 2018.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.