Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/01/13

Politimuseet

Politimuseet

Fælledvej 20
2200 København N

Åbningstider

Tirsdag 11-16
Torsdag 11-16
Søndag 11-16

Kontakt

35 36 88 88
 

 

 

 

Brugeromtale
Oprettet af: Stine Bengtsson 11. jan 2013
Senest redigeret af Stine Bengtsson 2. jul 2013

Politimuseet har til huse i en af Københavns kulturhistoriske perler, den tidligere politistation på Nørrebro, hvor Station 6 havde til huse i årene 1884-1977.
Museet er Danmarks eneste landsdækkende museum for politihistorie. Museet formidler viden om såvel politiets tidligste som seneste historie, og ser det som sin opgave at perspektivere en række politihistoriske emner igennem samfundsaktuelle særudstillinger. De seneste år har Politimuseet oplevet en betydelig vækst, og havde i 2011 over 21.000 besøgende, hvilket gør det til et af Danmarks hurtigst voksende specialmuseer.

Frem til 1977 fungerede bygningen på Fælledvej som politistation, og derefter anvendte politiet bygningen til forskellige specialafdelinger indtil museet for første gang slog dørene op for publikum i 1993. Det er et hus med mange historier, der er værd at gå på opdagelse i.

Politimuseets udstillinger er fordelt på to etager. På den nederste etage beskrives politiets historie fra korpsets oprettelse i 1682 og frem til i dag. Anden etage huser Kriminalmuseet, der er opdelt i fire temarum: Efterforskning, Drab, Prostitution samt Indbrud og Forfalskning.
Anden etage huser desuden museets særudstilling, der skifter en gang årligt.

Det er muligt at bestille rundvisninger på museet og byvandringer på Nørrebro for både voksne og skoleklasser. Derudover laver Politimuseet hvert år feriearrangementer for børn i efterårsferien (uge 42), samt vinterferien (uge 7).
Se mere om alle aktiviteterne på vores hjemmeside www.politimuseum.dk

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester