Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 02/07/13

Politimuseet

  • Foto: pjh Foto: pjh
Brugeromtale
Oprettet af: Anders Lundager Madsen - Politimuseet 2. jul 2013
Senest redigeret af Anders Lundager Madsen - Politimuseet 18. mar 2014

Politimuseet har til huse i en af Københavns kulturhistoriske perler, den tidligere politistation på Nørrebro, hvor Station 6 havde til huse i årene 1884-1977.
Museet er Danmarks eneste landsdækkende museum for politihistorie. Museet formidler viden om såvel politiets tidligste som seneste historie, og ser det som sin opgave at perspektivere en række politihistoriske emner igennem samfundsaktuelle særudstillinger. De seneste år har Politimuseet oplevet en betydelig vækst, og havde i 2011 over 21.000 besøgende, hvilket gør det til et af Danmarks hurtigst voksende specialmuseer.

Frem til 1977 fungerede bygningen på Fælledvej som politistation, og derefter anvendte politiet bygningen til forskellige specialafdelinger indtil museet for første gang slog dørene op for publikum i 1993. Det er et hus med mange historier, der er værd at gå på opdagelse i.

Det er muligt at bestille rundvisninger på museet og byvandringer på Nørrebro for både voksne og skoleklasser. Derudover laver Politimuseet hvert år feriearrangementer for børn i efterårsferien (uge 42), samt vinterferien (uge 7).
Se mere om alle aktiviteterne på vores hjemmeside eller på facebook: www.politimuseum.dk / www.facebook.dk/politimuseet

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.