Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Parken

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Danmarks nationalstadion, Parken, troner som en kæmpe kolos over Østerbro. Placeret i smukke omgivelser ved Fælledparken kan Parken, der også fungerer som hjemmebane for FC København, måle sig med de fleste andre fodboldarenaer i verden
Det er nærmest umuligt ikke at blive imponeret, når du nærmer dig Danmarks nationalstadion, Parken, der troner som en kæmpe kolos over Østerbro. Placeret i smukke omgivelser ved Fælledparken kan Parken, der også fungerer som hjemmebane for FC København, måle sig med de fleste andre fodboldarenaer i verden.

Parken stod færdigrenoveret i 1992 og består nu udelukkende af siddepladser. FCK er et af de få hold i Superligaen (ved siden af rivalerne fra Brøndby), der faktisk formår at trække et pænt stort publikum - når det går holdet godt op mod 22.000 pr. hjemmekamp. Når Brøndby og FCK mødes er der som regel også fuldt hus.

Siden klubben FC København, FCK i folkemunde, blev stiftet i 1992 som en overbygning af KB og B 1903, er det lykkedes klubben med de enorme ambitioner at vokse sig fra et problembarn til den dominerende klub i København. FCK lancerer sig som 'Byens Hold', og det niveau har klubben formået at holde gennem en ellers lidt problematisk opvækst.

Foruden at været hjemmebane for FCK, bliver Parken også hyppigt brugt som koncertsted. Kapaciteten på 40.000 mennesker gør Parken til et af Danmarks største spillested, og siden overdækningen, i hvert fald det største indendørs spillested. Adskillige store navne har gæstet scenen i Parken, U2 Michael Jackson, Depeche Mode, Red Hot Chilli Peppers, Eric Clapton, Metallica og Simon & Garfunkel er kun et lille udpluk. Overdækningen har dog haft en uheldig indvirkning på lydforholdene, og Parken har måttet stå mål for en del kritik.

Andre sportsevents som f.eks. boksestævner eller Speedway kan også til tider opleves i Parken

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.