Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 28/04/15

Papirøen

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
De store haller på Papirøen er blevet en tidsbegrænset kreativ smeltedigel af originale løsninger.

På kajkanten står store måger bygget i træ til at klatre på, og afslappede Københavnere slænger sig i liggestole til sprøde DJ-toner, når solen kigger frem.

Lige overfor, på den anden side af havnen, ligger Nyhavn, som på mange måder er Papirøens modsætning. Her får du ikke danske turistklichér og store fadbamser under en skov af terrassevarmere, men derimod kultur med smag, nerve og kreativetet.

Med andre ord reclaimer Papirøen en tidligere lukket del af byen med fristende kulturoplevelser for byens borgere, inden det meste skal erstattes med kontorbygninger af glas og stål om nogle år. 

Papirøen rummer blandt andet Copenhagen Street Food, Experimentarium City og den 700 m2 store »Papirhallen« med kig til vandet, fritliggende spær og mere end 7,8 meter til kip. Her afholdes en bred vifte af arrangementer som modeshows og fester.

Papirøen hedder i virkeligheden Christianholms Ø. Lokalerne var fra 1958 hjemsted for Dagbladenes Papirlager. Helt tilbage i 1723 overtog Marinen øen, som blev oplagringsplads for kanoner.

Så fra kanoner og papirstakke er det nu blevet naturvidenskabens, festens og gademadens tur til at overtage lokalerne på Christianholms Ø.

Alle Papirøens nuværende kontrakter udløber i 2017. Derfor skød Københavns Kommune i foråret 2015 en ny idékonkurrence i gang, hvor alle byens borgere fik mulighed for at indsende deres egne idéer og visioner for øens fremtid.

Pensions- og ejendomskæmpen Danica Pension rykker dog også ind på øen i 2017 med kontorbygninger og nye lejlighedskomplekser på første parket ved Københavns Havn.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.