Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Øbro-Hallen

Øbro-Hallen

Gunnar Nu Hansens Plads 3
2100 København Ø

Åbningstider

Svømmehallen: man-tor: 7.00-20.00, lør-søn 9.00-15.00

Kurbadet:
Man 12-20
Tir 7-20
Ons 10-20
Tor 12-20
Fre 7-21
Lør-søn 9-15

Opkald en halv time efter billetsalgets lukketid.

Kontakt

35 25 70 60
 

 

 

 

  • Øbro Hallen Foto: Brian BergmannØbro Hallen Foto: Brian Bergmann
Øbro Svømmehal ligger om hjørnet fra Østerbrogade og er bygget i neoklassicistisk stil. Over portalerne på facaden sidder henholdvis en badende nøgen kvinde og en mand hugget i sandsten af billedhuggeren Axel Poulsen.
Øbro Svømmehal ligger om hjørnet fra Østerbrogade og er bygget i neoklassicistisk stil. Over portalerne på facaden sidder henholdvis en badende nøgen kvinde og en mand hugget i sandsten af billedhuggeren Axel Poulsen. Svømmehallen blev åbnet i 1930 af kong Christian X og Th. Stauning, men blev i 1997 lukket, fordi hele konstruktionen var tæret.

Først i juni 2002 åbnede Øbro-hallen igen. Efter ombygningen er den klassiske stil med smukke stengulve og søjler bevaret, men omklædningsrummene har fået et moderne maritimt præg med døre, bordplader og bænke af ædelt mørkt træ, og der er sat mat-turkise glasskærme op mellem bruserne.

Badeanstalten
Hvis du vil i kurbadeanstalten, skal du gå ned i kælderen og købe billet og klæde om i det omklædningsrum, som er næsten identisk med det ovenover, man bruger, når man kun skal svømme, bortset fra at her er dampbad i stedet for sauna, og at indgangen til kurbadeanstalten er her.

I badeanstalten er kun adgang for personer, som er fyldt 15 år, så trænger du til fred og ro i stedet for børneskrål, er det værd at overveje at købe den billet, hvor du både kan bruge badeanstalten og dennes omklædningsrum, men også kan gå op og svømme en tur først.

Du skal have badetøj på på badeanstalten, da området er både for mænd og kvinder. Her kan du sidde i spa-badet og lade luftbobler massere dig på lænd, ryg, skuldre og arme, eller du kan svede tran i fællessaunaen (hvor man har badetøj på - vi er jo ikke i Finland!). Koldvandsbassinet findes ikke mere, da det var svært at holde rent. I stedet har svømmehallen fået to brusere, som spuler iskoldt vand på din krop, når du trykker på knappen.

Aromabade
I badeanstalten kan du købe billet til et aromaterapibad, hvor du selv vælger den duft, som skal hældes i det 38 grader varme vand, som du nedsænker dit nøgne legeme i i et lille rum med turkise fliser på væggene og et koboltblåt forhæng for. Du kan vælge mellem syv forskellige aromaer, som enten stimulerer stofskiftet eller f.eks. virker opkvikkende eller beroligende. Her ligger du så, med hovedet støttet af en oppustelig nakke og kan høre folk snakke og spa-badet bruse i 20 minutter. Husk egen badekåbe og håndklæde. For at få den fulde effekt af aromabadet, skal du ikke vaskes bagefter aromabadet, så sørg for at vaske hår før du hopper i. I hver omklædningsbås er spejl og stik til egen føntørrer, men med tiden får Øbro-hallen også nogle sat op, så du ikke behøver at tage din egen med.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.