Føj til favoritter Del Send
Byliv | 09/03/09

Nyt bibliotek i Nordvest

  • Foto: PR foto fra vinderforslaget Foto: PR foto fra vinderforslaget
Det ellers trøstesløse kvarter omkring Tomsgårdsvej og Rentemestervej kan se frem til et nyt bibliotek og kulturhus i form af en gigantisk stabel af indholdsrige bøger.

Et samarbejde mellem Brødrene Andersen, COBE, Transform, Wessberg og Schønherr Landskab vandt konkurrencen om opførelsen af det nye bibliotek i Nordvest. Bygningen er tænkte som en forskudt bogstabel og kommer udover et traditionelt bibliotek til blandt andet at rumme mødelokaler og café samt loungeområder og et IT-værksted.

Biblioteket bygges sammen med det eksisterende kulturhus mellem Dortheavej og Rentemestervej. Det er tanken at den nye bygningsfusion kan være et kulturelt nøglepunkt for kvarteret. Stedet skal være med til at skabe dialog og fremme lokaldemokratiet, og skal give bibliotekets brugere stor indflydelse på hvordan bygningen skal bruges.

Nybyggeriet er en del af ”Lidt mere Nordvest”: En plan der er lanceret af Københavns Kommune. I tråd med den generelle byfornyelse i København, er målet at ændre de kønsløse karréers kvarter til en bydel, der favner forskelligheden og mange kulturer. Herunder hørte opførelsen af det nye Ungdomshus.

Biblioteket er sat til at være færdigbygget i november 2010.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer