Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Nymosen i Vangede

Et stort grønt område med gangstier, søer, fugleliv og grønne arealer midt i vældet af privatboliger og afgrænsede haver. I den sydlige del ligger Gentofte-Vangede Idrætsforening, et klubhus og en fodboldbane.
Et stort grønt område med gangstier, søer, fugleliv og grønne arealer midt i vældet af privatboliger og afgrænsede haver.

I gamle dage, før udskiftningen i slutningen af 1700-tallet, dengang Vangede var et landsbysamfund, var Nymosen et af de steder, hvor landsbyens bønder gravede tørv til brændsel. Men tiderne er siden da skiftet. Vangede har ændret sig fra at være et bondesamfund til at være et bysamfund. Og disse nye konjunkturer gav Gentofte Kommune ideen til at skabe et parkanlæg i Nymosen i slutningen af 1930'erne.

Som tænkt så gjort. Og i begyndelsen af 1940'erne stod parkanlægget færdigt. Siden hen er området blevet udvidet til også at rumme Gentofte-Vangede Idrætsforening, et klubhus og en fodboldbane, som ligger i Nymosens sydlige halvdel.

Parken er et yndet mål for områdets beboere, når den friske luft skal nydes og parkanlæggets rige dyreliv iagttages.

Marie Riegels

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.