Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Nyhavn

  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
De maleriske huse ved havnen var tidligere stedet, hvor sømænd levede livet, og hvor provinspigerne søgte hen, når de trængte til fest. Nyhavn var i mange år byens 'Red Light District'. I dag er det en velbesøgt solskinsplet med fadøl og restauranter.

De maleriske huse ved havnen var tidligere stedet, hvor sømænd levede livet, og hvor provinspigerne søgte hen, når de trængte til fest. Nyhavn var i mange år byens 'Red Light District'. I dag er det en velbesøgt solskinsplet med fadøl og restauranter.

En kold fadøl i solen foran de yndige gamle huse med udsigt til de gamle sejlskibe og alle de, som promenerer forbi for at se og blive set. Sådan kender de fleste Nyhavn, der fungerer som en magnet på københavnere og turister, så snart solen titter frem.

Om sommeren er der ofte over 1000 mennesker samlet i Nyhavn, især når den lunefulde danske sommer viser sig fra den pæne side, for så kan du sidde direkte i solen fra tidligt om formiddagen til langt ud på aftenen.

Se også: Guide: De 5 i Nyhavn

Hele striben af restauranter og værtshuse har i alt omkring 700 stole stående udenfor og de fleste har flyttet fadølsanlægget med. Med de mange, der sidder på kajen eller direkte på stenbroen, ender det tit med en større folkefest. Den fortsætter dagen igennem, indtil det hele kulminerer i timen før midnat, hvor Nyhavn lukkes ned.

De maleriske huse ved havnen og tæt på Kongens Nytorv var tidligere stedet, hvor sømænd levede livet, når de var på land, og hvor provinspigerne søgte hen, når de trængte til fest. For nogle endte det i prostitution, og Nyhavn var i mange år Københavns 'Red Light District'. Af og til kan man stadig støde på en gammel sømand, der forvirret går rundt og leder efter sine gamle skumle vandhuller.

For nu er advokater, reklamebureauer og private velhavere rykket ind, og de har gjort Nyhavn mondænt. Det udendørs liv i Nyhavn starter allerede i begyndelsen af marts, når solhungrende danskere opsøger forårets første solstråler. Omkring Sankt Hans danner Nyhavn rammen om det glade studenterliv, når årets nye studenter springer ud, og fejrer deres eksamen i Nyhavn.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.