Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/03/17

Nu rykker butikkerne ind i det nye Nordhavn

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Det nye 2150 Nordhavn er klar til at rykke. Disse cocktailbarer, specialbutikker og supermarkeder åbner snart.

Det er lige kommer frem, at Nordhavn får sin egen luksusbiograf beliggende i Århusgadekvarteret. Men udviklingen stopper slet ikke der. Faktisk er der masser af planer for det nye kvarter, og flere steder står på spring for at åbne.

Læs mere: Ny biograf i luksusklassen på vej i København

Et af de mest spændende steder bliver Bar Uno, som ejeren af Nørrebrofavoritten cocktailbaren Gilt, Peter Altenburg, snart åbner.

»Vi drev strandbaren på Redmolen i sommer og oplevede her den særlige sjæl og det kæmpe potentiale, som området har. Folk var super søde og imødekommende, og vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle etablere os i Nordhavn og være med til at bygge området op. I forvejen har vi rigtig god erfaring med at etablere os i nye områder, hvor de lokale er meget sociale og den vej igennem kan indgå og bygge videre på et i forvejen stærkt nabofællesskab,« siger Peter Altenburg, Bar Uno.

Læs mere: Se billederne: Her er det nye Nordhavn

Bar Uno bliver et kombineret pizzeria og cocktailbar. Bar Uno åbner i et lokale i Provianthuset i løbet af sommeren.

Til efteråret åbner også Svaneke Brød, som allerede har gjort sig populær på Østerbro på Bondens Marked. Brødet er klassisk surdejsbrød, der hæver koldt og bages i stenovn. Svaneke Brød åbner også i et lokale i Provianthuset.

»Vi glæder os meget til at åbne micro-bageriet Svaneke Brød i Nordhavn. Nordhavn passer godt ind i Svaneke Brøds filosofi om bornholmske økologiske råvarer og respekt for håndværket og bagetraditioner.«

Læs mere: Cocktails, strand og blomster klar i det nye Nordhavn

Det er også meningen, at Nordhavn skal være en grøn bydel, så der kommer selvfølgelig også en plantebutik. 'Plant' åbner i et lokale i byggeriet Central Park på Århusgade i maj/juni. Plant tilbyder et moderne planteunivers, som er grønt og levende fra gulv til loft. Det er ikke kun en butik men også et rum, der tilbyder workshops og planteværksted.

»Vi rykker til Nordhavn, fordi det er et nyt og innovativt byområde med masser af energi og kant. Vi glæder os til at kunne bidrage til udviklingen af Nordhavn med et helt nyt plantekoncept, der skal være med til at gøre Nordhavn endnu mere grøn og levende,« fortæller Gro Samsø Bastian fra Plant.

Læs mere: Nu bygges Nordhavns nye boligkvarter

Til dagligvareindkøb åbner der snart en Netto med en grønnere profil end normalt.

»Vores butik vil have øget fokus på madspild og økologi og generelt præsentere det ypperste indenfor Netto konceptet,« fortæller udviklingschef Carsten Hadsbjerg fra Netto.

I foråret 2018 åbner der så en 2.500 m2 stor Meny i den historiske bygning, den gamle danske våbenfabrik - Riffelsyndikatet. Bygningen totalrenoveres og får samtidig en arkitektonisk interessant første sal.

»Vores nye butik i Århusgadekvarteret giver os en oplagt mulighed for at virkeliggøre drømmen om at etablere et moderne madunivers. Både beliggenheden, lokalerne, bydelen og ikke mindst kunderne gør, at vi kan afprøve mange af vores madidéer indenfor blandt andet street food og emballagefri zoner, der minimerer spild samtidig med, at det bliver sjovt at shoppe bæredygtigt,« siger koncept- og udviklingsdirektør i Meny, Martin Brinch Jöhncke.

Og så er der ikke engang løftet sløret for, hvilken restaurant, der kommer på toppen af The Silo samt alle de andre projekter, der i øjeblikket er gang i i 2150 Nordhavn.