Føj til favoritter Del Send
Byliv | 24/04/14

Naziparti demonstrerer under Eurovision-finale i København

  • Foto: Mogens Flindt Foto: Mogens Flindt
Et nynazistisk parti har fået tilladelse til at demonstrere samme dag som finalen i Eurovision Song Contest afholdes i København.

Københavns Politi bekræfter overfor AOK, at det nynazistiske parti Danmarks Nationale Front (DNF) har fået tilladelse til at afholde en demonstration mod moskeer i Danmark på Christiansborg Slotsplads lørdag 10. maj. Det er samme dag, som finalen i Eurovision Song Contest afholdes på Refshaleøen, og hele København er omdannet til farverig folkefest.

Eurovision Song Contest repræsenterer i høj grad mangfoldighed, og 10. maj samles mange forskellige nationaliteter, religioner og seksualiteter i København. Samtidig rettes mange internationale mediers øjne mod Danmark på lige netop denne dag. Og flere danske politikere har tidligere udtalt sig til medier om, at lige netop mangfoldighed skal brande København under den store mediebegivenhed.

Wonderful Copenhagen, som sammen med Københavns Kommune og Region Hovedstaden står for afviklingen af Eurovision Song Contest, har ingen kommentarer til sammenfaldet mellem de to begivenheder. Den københavnske organisation Racismefri By har til gengæld arrangeret en moddemonstration for mangfoldighed og mod nazisme.

AOK arbejder på at få en kommentar fra kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.